Koppeling tussen VISI & Relatics

Er is nu een koppeling tussen VISI & Relatics! Zo hoef je nooit meer informatie over te typen of dubbel in te voeren, wat weer tijdwinst oplevert

Efficiënt samenwerken met andere applicaties

Veel partijen in de GWW werken met diverse systemen en er is steeds meer behoefte om deze met elkaar te laten samenwerken. Het liefst met zo min mogelijk handelingen en met behoud van alle informatie, waardoor fouten worden voorkomen. Ook werken met BIM (Bouw Informatie Management) vraagt om een slimmer bouwproces, waarbij alle soorten bouwwerkinformatie naadloos aan elkaar worden verbonden.

Relatics

Met het oog op deze steeds groter wordende vraag zoeken wij constant naar manieren om systemen op elkaar te laten aansluiten. Zo ook met de applicatie Relatics.
Relatics is een pakket dat onder andere wordt gebruikt om eisen in te definiëren en ze naderhand te toetsen. In VISI is deze informatie noodzakelijk voor het projectarchief van hoofdzakelijk UAV-GC contracten. Meer weten over Relatics?
Situatie vóór de koppeling
 • Opdrachtnemer stuurt een document ter acceptatie in via VISI.
 • Contractmanager stuurt via VISI een verzoek tot toetsing aan de juiste toetser OF downloadt de PDF en stuurt deze per mail naar een toetser.
 • Toetser opent document en typt alle belangrijke informatie over in Relatics.
 • Toetser gaat de toets in Relatics uitvoeren.
 • Toetsresultaten worden naar PDF geëxporteerd en per mail naar de contactmanager of toetscoördinator verstuurd.
 • Alle toetsresultaten worden overgetypt in VISI.
  Met de kanttekening dat deze stap vaak wordt overgeslagen omdat het te veel tijd kost en men vaak verwijst naar de bijlage. Hierdoor gaat wel waardevolle stuurinformatie verloren en ontstaan incomplete rapportages en wordt informatie terugzoeken vrijwel onmogelijk. 
 • Toetsverslag gaat via contractmanager naar opdrachtnemer.
Situatie ná de koppeling
 • Opdrachtnemer stuurt een document ter acceptatie in via VISI, die wordt automatisch op de juiste plek in Relatics gezet.
 • Contractmanager stuurt via VISI een verzoek tot toetsing naar de toetser.
 • Toetser gaat de toets in Relatics uitvoeren.
 • Toetser gaat naar het VISI bericht, drukt op de Relatics knop en alle toetsinformatie vanuit Relatics wordt in een keer in het VISI bericht gezet.
 • Toetsverslag gaat via contractmanager naar opdrachtnemer.
De voordelen op een rij
 • Tijdswinst
 • Uniforme werkwijze voor het toetsen van documenten
 • Geen fouten meer door overtypen van informatie
 • Rapportagemogelijkheden om in één oogopslag alle toetsresultaten te zien per document of per project

Realiseren van deze koppeling?

Deze koppeling is te realiseren voor iedereen die gebruik maakt van beide applicaties, zowel aan de opdrachtgevende als de opdrachtnemende kant. Onze productspecialisten adviseren je hier graag over. 

Aanbevolen product

VISI

Of je nu wegen, bruggen, of stations ontwerpt, bouwt, beheert of onderhoudt, je doet het samen. VISI stelt je in staat dat professioneel en efficiënt te realiseren met ons communicatieplatform.

Door alle communicatie in projecten via VISI te laten verlopen is er veel minder discussie met bijvoorbeeld de opdrachtnemers, alles ligt vast en is heel snel terug te vinden. Met VISI blijft helder wie nou welk besluit wanneer genomen heeft. Bijkomend voordeel is dat alle stukken, zoals tekeningen en documenten, gelijk gearchiveerd worden.

Remco Bom
directievoerder
gemeente Rotterdam

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.