CIVIEL

Of je nu een rotonde, een brug of een station bouwt, er is altijd veel uit te zoeken en te berekenen. En alles moet tot in de puntjes kloppen. Met CIVIEL maak je de dagelijkse details glashelder en hou je toch de grote lijnen in het oog.

Oplossingen

Dagelijkse details blijven glashelder

Of je nu een brug, een rotonde of een station bouwt, er moet veel uitgezocht en berekend worden. Alles moet kloppen tot in de kleinste details. En dat is precies waar CIVIEL voor zorgt. We helpen je om de dagelijkse details glashelder te maken en tevens de grote lijnen in het oog te houden. De complexiteit is groot en met regelmatig veranderende standaarden, veiligheidsvoorschriften en regelgeving is alle hulp welkom.

We vinden dat software en standaarden geen doel op zich zijn, maar dienen om de kwaliteit van je werk te verbeteren. In de complexe en gehaaste wereld van de GWW is een fout snel gemaakt en de impact ervan groot.

De Bakker&Spees medewerkers werken dagelijks met aannemers en GWW-opdrachtgevers en staan bekend om hun persoonlijke en vakkundige benadering. Het is vanwege die benadering dat je in de eerste plaats kiest voor Bakker&Spees. Wij streven ernaar altijd voor je klaar te staan zodat jij je werk kunt doen. Onze kennis en ervaring delen we graag via Open opleidingen, maatwerkadvies en een hulppagina.

Alle handelingen binnen één pakket

Om deze ambities waar te maken, hebben we een krachtig en geïntegreerd softwarepakket ter beschikking: CIVIEL.  Met CIVIEL kun je alle handelingen uitvoeren binnen één pakket. Je zult de lay-out van Microsoft herkennen, waardoor je het programma snel oppakt.  

Om zowel fouten en dubbele handelingen in je werk te voorkomen als continue informatie-uitwisseling met collega’s mogelijk te maken, hebben we veel berekeningen, checks en archivering op de achtergrond ingebouwd. Afhankelijk van jouw wensen zijn er de volgende oplossingen:

 • Calculatie
 • RAW-Bestek
 • RAW-Administratie
 • V&G plan

Hiermee kun je alle essentiële handelingen uitvoeren en bijhouden. Wil je nog meer functies, dan kan dat via uitbreiding met onze speciale plug-ins.

 

RAW-Bestek

Bestekken schrijven conform de RAW-systematiek, dat is wat je kan met RAW-Bestek.

Calculatie

Met Calculatie maak je calculaties, of dit nu voor een RAW-Bestek, budgetraming of offerte is.

RAW-Administratie

Weekrapporten, termijnstaten, de staat van afrekening genereren en inzicht hebben in je project. Dat is wat de RAW-Administratie voor je doet.

V&G Plan

In een handomdraai een bestekspecifiek V&G Plan genereren, dat is wat het V&G Plan voor je doet.

In de praktijk

Met CIVIEL kun je op verschillende manieren werken, variërend van installatie op een enkele computer tot toegang vanuit de cloud en van beheer door Bakker&Spees of het zelf zorgen voor updates.

Onze specialisten helpen je graag om voor jullie specifieke situatie een gepaste oplossing te bedenken.

Voordelen

VOORDELEN

Onze software is gebaseerd op de RAW-systematiek en is goedgekeurd door het CROW. Dat maakt CIVIEL dus betrouwbaar. Handig is dat de modules onderling aan elkaar gekoppeld zijn. Zo lopen de gegevens van de ene oplossing in de andere over en boek je veel tijdwinst. Verrassingen zijn tot een minimum gereduceerd.  En een koppeling met ons andere pakket, VISI, maakt de software nog veelzijdiger.

In enkele eenvoudige stappen draai je een calculatie uit, al dan niet volgens de RAW-systematiek. Met CIVIEL maak je professionele bestekken, calculaties en administraties. Door de centrale opslag van gegevens maak je snel krachtige rapporten die niet alleen helpen bij het verbeteren van de bedrijfsvoering, maar ook de kwaliteit van projecten verhogen. Door de onderlinge koppeling van oplossingen en de brug naar VISI biedt ons programma legio mogelijkheden. Zo bouwen we verder waar een ander gestopt is.

Met CIVIEL kun je
 • Werken volgens laatste standaarden (RAW 2020, UAV 2012);
 • Continue zicht houden op de financiële impact van projecten met behulp van krachtige ingebouwde rapportagemogelijkheden;
 • Steeds verder werken met eerder vastgelegde informatie. Of je nu in RAW-bestek of Calculatie werkt, de schermen en menu’s zien er steeds hetzelfde uit. Alle handelingen die nodig zijn voor het calculeren, administreren en bestekken maken  van een GWW-project worden uitgevoerd binnen hetzelfde pakket;
 • Ingrijpen als situaties afwijken ten opzichte van eerder gemaakte planningen en calculaties.
Prijsinformatie

PRIJSINFORMATIE

Er zijn verschillende manieren om met CIVIEL te werken. Onze specialisten informeren je graag over wat het beste bij jullie situatie past. Hieronder vind je een beschrijving van de meest voorkomende situaties:

Jaarabonnement

Gebruik van CIVIEL  gaat op basis van named-users, je betaalt een vast bedrag per gebruiker per jaar. Naarmate je meer afneemt, betaal je minder volgens ons staffelsysteem. In het jaarabonnement is onbeperkte technische ondersteuning en advies inbegrepen en uiteraard ook alle updates en upgrades van de software

Huur

Het huren van de software kan al voor een periode van 3 maanden voor een vast bedrag en is inclusief installatie en ondersteuning.

Online werken

Bovenstaande oplossingen kunnen ook online worden gebruikt. Hiervoor sluit je een contract af voor een vast bedrag per kwartaal of jaar. Dit bedrag is afhankelijk van het aantal licenties en gebruikers binnen de organisatie. Wij verzorgen hierbij ook de installatie, het onderhoud en het beheer van CIVIEL. U benadert onze software via het internet met uw persoonlijke inlog op de server van Bakker&Spees. Iedereen die werkt met een computer met internetaansluiting kan er direct mee aan de slag.

Begeleiding

BEGELEIDING

Na aanschaf van CIVIEL wordt de software door onze servicedesk (eventueel in overleg met systeembeheer) geïnstalleerd en komt een van onze productspecialisten langs voor een instructie. Deze instructie is voldoende om direct met CIVIEL aan de slag te gaan. Ook zijn er een gebruikershandboek en hulppagina beschikbaar. Mochten er na verloop van tijd nog vragen zijn, dan is er de mogelijkheid om een (incompany-) training te volgen of een van de productspecialisten langs te laten komen voor advies.

Service

SERVICE

Het kan zijn dat je tijdens het gebruik van CIVIEL nog tegen zaken aanloopt. Bakker&Spees heeft daarvoor een servicedesk waar je telefonisch of per e-mail al je softwarevragen kunt stellen. De medewerkers van de servicedesk zijn goed opgeleid en kunnen je vragen daardoor direct of, in overleg, op een later tijdstip beantwoorden.

Onze servicedesk is op werkdagen zowel telefonisch als per e-mail te bereiken van 9:00 tot 17:00 uur. Indien je voor 9.00 uur contact met Bakker&Spees opneemt, kun je je persoonlijke gegevens inspreken op de voicemail en word je door een medewerker teruggebeld.

De Servicedesk van CIVIEL biedt
 • Hogere productiviteit;
 • Directe respons op vragen van de gebruiker;
 • Verbeterde ervaring voor de eindgebruiker.

Probeer civiel uit

Of bel ons op 020-638 14 89

Wat ik plezierig vind, is dat je gemakkelijk hulp krijgt. Niet alleen als je belt met een probleem; Bakker&Spees staat ook open voor suggesties. Zo hebben we gevraagd om op een andere manier een calculatie te onderbouwen. Die optie is toen gemaakt en daar zijn we blij mee.

Peter Dijkstra
werkvoorbereider
Hoornstra

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.