Volkeraksluizen Deltawerken Bakker&Spees

Elke euro in je vizier

Een frisse blik op calculeren

Met CALC van Bakker&Spees hebben we een calculatiepakket ontwikkeld waarmee je direct intuïtief kunt calculeren en toch volledig overzicht houdt. Alle informatie is direct in beeld en logisch gepresenteerd. Zo zie je bijvoorbeeld wanneer je een Work Breakdown Structure (WBS) opstelt meteen de gedetailleerde werkbeschrijving en direct daaronder de kostenelementen (Cost Breakdown Structure (CBS)). Een totaal overzicht in een oogopslag en dus geen losse vensters of pop-ups met informatie die je zelf met elkaar moet vergelijken.

Tijdens het calculeren zorgen wij ervoor dat real-time in hetzelfde scherm de kostensamenvatting wordt bijgewerkt. Zo hoef je niet steeds te schakelen tussen verschillende schermen of printvoorbeelden. Dat werkt wel zo efficiënt.

Vraagt jouw bedrijfsvoering om de calculatie verder uit te splitsen naar routes, materiaalkeuze, milieu impact of andere specificaties? We weten uit de praktijk dat veel kostendeskundigen en calculatoren worstelen om die berekeningen meteen inzichtelijk te krijgen. Met CALC kun je deze extra dimensies direct toevoegen aan je rekenmodel. En ook deze informatie wordt direct getoond op je scherm. Zo krijg je grip op alle kosten.

Altijd actueel en overal bereikbaar

Stamgegevens: één bron voor elke calculatie

Om goed te kunnen calculeren heb je een databibliotheek nodig, pas als dit op orde is kun je snel en efficiënt werken. Deze databibliotheek noemen wij Stamgegevens en is een standaardonderdeel van CALC. Met stamgegevens beheer je alle kostenbestanden gemakkelijk op één plek. Zo zorg je ervoor dat elke calculatie is voorzien van actuele informatie. En omdat het online is, kun je er altijd en overal bij.

Stamgegevens is speciaal ontwikkeld om data te beheren. Bij data kun je denken aan artikellijsten, werkpakketten/recepten maar ook aan compleet gecalculeerde objecten of (raam)contractprijzen. Het kan zelfs verder gaan dan alleen kosten, wat denk je bijvoorbeeld van keuringspunten of eisen specificaties. Zo kun je voor elke calculatie of kostenraming zelf kiezen welke data je wilt gebruiken.

Tramrails, Bakker&Spees

 

CALC Features

Maak kennis met de uitgelichte functionaliteiten van CALC

CALC Dashboard van Bakker&Spees

Dashboard

Calculeren in losse vensters en afdrukken is verleden tijd. Met het CALC Dashboard heb je in één oogopslag alle informatie beschikbaar en je kosten samenvatting wordt real-time bijgewerkt.

CALC meerdere dimensies, Bakker&Spees

Meerdere dimensies

Tijdens het calculeren wil je meerdere dimensies inzichtelijk hebben, zoals routes, materiaalkeuze, gewicht etc. In CALC kun je rekenmodellen maken die aansluiten op jouw bedrijfsvoering.

CALC dashboard Bakker&Spees
CALC meerdere dimensies Bakker&Spees
CALC meerdere niveaus Bakker&Spees
CALC online bibliotheek Bakker&Spees
CALC niveaus, Bakker&Spees

Op elk niveau

Vraagt jouw calculatie om een structuur met meerdere niveaus? In CALC kun je per calculatie zelf kiezen hoe uitgebreid en op welke niveaus je wilt calculeren.

Database koppeling Bakker&Spees

Centrale online bronbibliotheek

Beheer je kostenbestanden eenvoudig online in Stamgegevens. Dé centrale bronbibliotheek waardoor elke calculatie wordt voorzien van actuele data.

Parkeerplaats, Bakker&Spees

CALC use case

Offerte

Je bent calculator of werkvoorbereider bij een GWW-aannemer. Via een collega-bouwaannemer die een nieuw kantoorpand gaat aanleggen, krijg je de vraag om het civiele gedeelte van het werk uit te voeren, namelijk het parkeerterrein en de omliggende tuin. De collega-aannemer heeft je een tekening toegestuurd en wil graag weten wat de kosten voor het werk zijn. Jij wilt vervolgens graag weten of het werk rendabel is en of het in de planning past. Hoe pak je dit aan?

CALC use case

Contractprijzen

Sinds kort heb je een raamcontract afgesloten met je opdrachtgever. Prijsafspraken en omschrijvingen zijn vastgelegd voor alle voorkomende werkzaamheden. Het contract loopt meerdere jaren en per project worden er offertes opgesteld op basis van de afgesproken prijzen. Als calculator of werkvoorbereider is je gevraagd om alle deelprojecten volgens de afgesproken werkbeschrijvingen en prijsafspraken samen te stellen. Je wilt niet alleen de hoeveelheden en de prijzen weten van de opdracht, maar ook wat de kostprijs van het project is. Er is een kleine ‘maar’: het contract is voor een Duitstalige opdrachtgever. Je aanbiedingen van de deelprojecten moeten in het Duits aangeleverd worden. Niet alleen de werkbeschrijvingen, maar de gehele aanbieding, denk ook aan kolomtitels, btw, totalen en aanhef. Hoe pak je dit aan?

Grondwerk, Bakker&Spees

Prijsinformatie CALC

Abonnement software van Bakker&Spees

Jaarabonnement

Met het flexibele jaarabonnement voor CALC van Bakker&Spees kun je direct starten en zijn grote investeringskosten voor software verleden tijd. Het gebruik van CALC gaat op basis van unieke gebruikers. Met het jaarabonnement ben je verzekerd van de nieuwste updates en helpen we je bij de installatie en met onbeperkte service bij gebruikersvragen (telefonisch en per e-mail).

De voordelen:

 • Software in eigen beheer, niet afhankelijk van anderen
 • Op basis van unieke gebruikers en op meerdere locaties te installeren
 • Abonnement is inclusief installatiebegeleiding, updates, upgrades en gebruik van de servicedesk
Huur software van Bakker&Spees

Huur

Heb je een korte calculatieopdracht, of wil je eerst kennis maken met de kracht van grafisch calculeren en de online databibliotheek Stamgegevens? Je kunt CALC van Bakker&Spees al huren voor een periode van 3 maanden. De huurprijzen zijn inclusief installatiebegeleiding en ondersteuning in de vorm van onze servicedesk. Zo ben je ervan verzekerd dat je alle tools en kennis in huis hebt.

De voordelen:

 • Geen langlopende contracten, maar huur op kwartaalbasis
 • Op basis van unieke gebruikers en op meerdere locaties te installeren
 • Huur is inclusief installatiebegeleiding en gebruik van de servicedesk
 • Plan presentatie
  Eén van onze accountmanagers plant graag een moment met je in om de software te presenteren.
 • Vraag offerte aan
  Ben je benieuwd naar de kosten geworden? Vraag dan hiernaast een offerte op.
 • Stel een vraag
  Bel ons op 020-6381489 of laat je vraag hiernaast achter.

Waarom wachten als je gelijk kan starten

Gelijk een presentatie inplannen of eerst een vraag stellen?

Laat hieronder je gegevens achter en het team van CALC neemt binnen één werkdag contact met je op.

Milestone Bakker&Spees

900+

Tevreden opdrachtgevers
in GWW

Bakker&Spees check

5000+

Succesvol afgeronde
projecten

Bakker&Spees specialisten

50+

Specialisten die voor
jou klaar staan