CALC dashboard, Bakker&Spees
CALC Dashboard van Bakker&Spees

Dashboard

Calculeren in losse vensters en afdrukken is met CALC verleden tijd. Met CALC heb je als calculator permanent inzicht in het dashboard van je calculatie. Je ziet gelijk de opbouw van je calculatie in het scherm en daarnaast alle relevante informatie in tabellen en grafieken voor je. Met een druk op de knop ben je voorzien van alle analyse informatie van je calculatie. Dus of het nou gaat om een Cost-breakdown-structure of een Work-breakdown-structure, het is allemaal direct beschikbaar op het scherm. En tijdens het calculeren word je kostensamenvatting real-time bijgewerkt. Kortom, met CALC heb je in één oogopslag alle informatie beschikbaar.

CALC meerdere dimensies, Bakker&Spees

Meerdere dimensies

In CALC kan elk calculatiemodel uniek zijn. Onze calculatie sjablonen kunnen alle informatie bevatten die voor jouw werk of jouw organisatie relevant is. Zo kunnen we ook informatie toevoegen die los staat van de euro informatie, denk bijvoorbeeld aan materiaallijsten, hoeveelhedenstaten of andere eigen organisatie specifieke velden. Daarmee kun je tijdens het calculeren de kilogrammen staal genereren of de benodigde materialen voor een specifiek werk. Dat noemen we calculeren met meerdere dimensies. In CALC kun je dus rekenmodellen maken die aansluiten op jouw bedrijfsvoering.

CALC meerdere dimensies, Bakker&Spees
CALC meerdere lagen, Bakker&Spees
CALC niveaus, Bakker&Spees

Op elk niveau

Vraagt jouw calculatie om een structuur met meerdere niveaus? In CALC kun je per calculatie zelf kiezen hoe uitgebreid en op welke niveaus je wilt calculeren. Dit kan variëren van de inzet van een medewerker tot de prijs van materieel. Standaard heb je vijf niveaus in CALC:

 • Componenten
 • Tarieven
 • Werkpakketten
 • Constructies
 • Profielen

Gelukkig is CALC niet standaard, want je kunt zo diep gaan als dat je zelf wilt. Van een globale raming tot een gedetailleerde calculatie. Als je een gedetailleerde calculatie van een globale raming wilt maken is dit ook mogelijk door de opmaak aan te passen. Of andersom natuurlijk. Je blijft altijd flexibel door het complete overzicht en de logische opbouw van Stamgegevens.

Database koppeling Bakker&Spees

Centrale online bronbibliotheek

Om goed, snel en efficiënt te kunnen calculeren heb je één plek nodig waarin je alle kosten en andere basis informatie kunt beheren. Deze bronbibliotheek noemen wij Stamgegevens en is een standaardonderdeel van CALC. Stamgegevens is online en altijd voor iedereen beschikbaar.

 

Welke data kun je beheren?

Stamgegevens is speciaal ontwikkeld om data te beheren. Bij data kun je denken aan componenten, tarieven en het opbouwen van constructies, tot artikellijsten van leveranciers, werkpakketten/recepten maar ook aan compleet gecalculeerde objecten of (raam)contractprijzen. Het kan zelfs verder gaan dan alleen kosten, wat denk je bijvoorbeeld van keuringspunten of eisen specificaties. Zo kun je voor elke calculatie of begroting zelf kiezen welke data je wilt gebruiken.

CALC online bibliotheek, Bakker&Spees
CALC exporteren, Bakker&Spees
CALC exporteren, Bakker&Spees

Exporteren naar standaard uitwisselformaten

Uiteraard wil je de informatie uit een calculatie hergebruiken, bijvoorbeeld in een financieel systeem voor projectbewaking of in een ERP-systeem voor de nacalculatie. We hebben daarvoor in CALC twee oplossingen ontwikkeld:

 • Standaard kun je alle tabellen die gebruikt worden in je sjabloon exporteren naar Excel. Deze exports passen zich aan aan de secties en tabellen in je sjabloon. Zo importeer je altijd de voor jou relevantie informatie.
 • CALC heeft standaard een export in het Calculatie Uitwissel Formaat (CUF). Dit is een standaard export die alle basis informatie uit de calculatie bevat, aangevuld met extra velden zoals kostentype en werksoort.
CALC organisatiesjablonen, Bakker&Spees

Standaard- & organisatiesjablonen

CALC is opgebouwd uit sjablonen. Dat betekent dat elke calculatie en model uniek en flexibel zijn en dus niet voorgeprogrammeerd in de software, zoals bij andere leveranciers. CALC wordt geleverd met een aantal standaardsjablonen zodat je direct aan de slag kunt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan offertesjablonen, projectkostenramingen en onderhouds- en investeringsramingen. Al deze sjablonen zijn aan te passen naar jouw specifieke wensen.

Wil je liever een eigen sjabloon opstellen? Dan helpen wij je hier graag bij. Je kunt hierbij denken aan een eigen indeling of opmaak. Bijvoorbeeld kolommen, kolomnamen en hoe je wilt dat die gaan samenwerken, ofwel wat ze moeten gaan uitrekenen. Zo werk je altijd met een sjabloon dat helemaal past bij jouw manier van calculeren.

CALC sjablonen, Bakker&Spees
CALC opmaak, Bakker&Spees
CALC opmaak, Bakker&Spees

Opmaakmogelijkheden

CALC kent vele opmaakmogelijkheden. Het begint al bij je sjabloon. Je kunt deze zo aanpassen dat het overeenkomt met je huisstijl. Maar daar blijft het niet bij: per calculatie kun aangeven wat je precies in beeld wilt zien door het aanpassen van de kolommen en calculatiesecties.

Ook kun je de weergave van je calculatie aanpassen, door hem bijvoorbeeld in tweeën te delen. Zo heb je altijd de voor jou meest relevante informatie in beeld.

CALC dynamisch koppelen, Bakker&Spees

Dynamisch koppelen

Vanuit CALC kun je direct gegevens ophalen uit meerdere Excel-bestanden. Dat kunnen bijvoorbeeld uittrekstaten, staten van hoeveelheden en grondbalansen zijn waarvan je de gegevens wilt gebruiken in CALC. Zowel getallen als teksten.

Mocht het Excel-bestand voorzien worden van nieuwe gegevens of berekeningen, dan wordt dit met 1 druk op de knop bijgewerkt in alle gekoppelde velden in CALC. Het is mogelijk om alle cellen in de calculatie te koppelen vanuit de sjablonen. Wil je hier gebruik van maken? Neem dan hieronder contact op met ons.

CALC dynamisch koppelen, Bakker&Spees
 • Plan presentatie
  Eén van onze accountmanagers plant graag een moment met je in om de software te presenteren.
 • Vraag offerte aan
  Ben je benieuwd naar de kosten geworden? Vraag dan hiernaast een offerte op.
 • Stel een vraag
  Bel ons op 020-6381489 of laat je vraag hiernaast achter.

Waarom wachten als je gelijk kan starten

Gelijk een presentatie inplannen of eerst een vraag stellen?

Laat hieronder je gegevens achter en het team van CALC neemt binnen één werkdag contact met je op.

Milestone Bakker&Spees

900+

Tevreden opdrachtgevers
in GWW

Bakker&Spees check

5000+

Succesvol afgeronde
projecten

Bakker&Spees specialisten

50+

Specialisten die voor
jou klaar staan