Busplatform Den Haag Centraal

Het busplatform Den Haag Centraal is aan vernieuwing toe. Een vernieuwd busplatform is de volgende stap in het opknappen van de stadsentree in het gebied rondom Den Haag Centraal.

Het project

Tijdens de werkzaamheden blijft het busplatform gewoon in gebruik voor de gemiddeld 11.000 reizigers per dag. Hiervoor is in overleg tussen Gemeente Den Haag, de vervoersbedrijven en aannemer KWS een gedetailleerde fasering uitgewerkt.

De inrichting van het busplatform wordt overzichtelijker, de looproutes korter, het aantal perrons wordt uitgebreid en het platform krijgt een golvende nieuwe overkapping. Ook komt er een 'paviljoen' met voorzieningen voor touringcarreizigers en buschauffeurs. Tijdens de herinrichting krijgt het busplatform een nieuwe overkapping met een glazen ‘dome’ van 250 m². Acht stalen pilaren ondersteunen de constructie, waarvoor 255 ton staal wordt gebruikt. De overkapping is ontworpen door Benthem Crouwel Architects dat ook de stationshal van Den Haag Centraal heeft ontworpen.

Wie?

KWS en Gemeente Den Haag

Looptijd

2017-2019

Gebruik van VISI

Binnen het project wordt VISI toegepast om alle communicatie en informatie tussen de Gemeente Den Haag en KWS uit te wisselen. Het project is op basis van UAV-GC opgezet, waarbij wordt gecommuniceerd over onder andere documenten ter acceptatie en toetsing, termijnen, verslagen en wijzigingen.

Beeld: ©Benthem Crouwel Architects

Relevant product

VISI

Of je nu wegen, bruggen, of stations ontwerpt, bouwt, beheert of onderhoudt, je doet het samen. VISI stelt je in staat dat professioneel en efficiënt te realiseren met ons communicatieplatform.

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.