Geslaagde eerste VISI Kennisdag

Op dinsdag 16 februari organiseerden wij de eerste VISI Kennisdag!
Een geslaagde dag met dertig verschillende organisaties van het Rijk tot ingenieursbureaus en aannemers.

Programma

Doel van de dag was het samenbrengen van VISI- gebruikers, en ervaringen delen: ‘Hoe wordt VISI binnen de diverse organisaties toegepast en wat zijn de tips en tricks?’

Tijdens de dag, met Hans Nijssen als voorzitter, zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van VISI besproken en waren er vier gastsprekers:

 • Remco Bom - gemeente Rotterdam
  (bekijk hier de presentatie)
 • Stefan Strubbe - Strukton
  (bekijk hier de presentatie)
 • Freek van Steenbergen - provincie Fryslân
  (bekijk hier de presentatie)
 • Suzan Engelbrecht - ProRail
  (bekijk hier de presentatie)
 • Olaf Kok - Bakker & Spees.
  (bekijk hier de presentatie)

Een impressie van de dag

        

Tijdens de dag, maar ook uit de evaluaties, is gebleken dat er in veel organisaties behoefte is aan:  

SuperVISI

IIn samenwerking met BAM Infra NL is het programma SuperVISI gerealiseerd. Met SuperVISI kun je projectoverstijgende informatie uit al je VISI-projecten halen, in plaats van alleen inzicht per project. Denk aan gegevens over onder meer gebruik, kwaliteit en financiën van alle  projecten tezamen. Dit levert je natuurlijk een goudmijn aan informatie op.
 
Interessante artikelen over SuperVISI:     Cobouw & Binnenlandsbestuur.nl

 

VISI in de voorbereiding

VISI wordt in de meeste gevallen toegepast in de uitvoeringsfase, maar steeds meer organisaties kiezen ook voor toepassing in de voorbereidingsfase (en beheersfase). 
Eigenlijk heel logisch omdat je zo een compleet dossier hebt.

VISI koppelen aan andere pakketten

De meeste organisaties hebben al een systeem waarin projectinformatie wordt bijgehouden, denk aan Sharepoint, Relatics of Decos. Er is een sterkte behoefte om de informatie vanuit VISI (en vice versa) geautomatiseerd over te nemen. Dit soort koppelingen zijn in het verleden al voor diverse organisaties gerealiseerd.
 
Meer weten over een van de bovenstaande punten?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op.

Relevant product

VISI

Als je met verschillende partijen samenwerkt, ken je de problemen: faalkosten, uitgelopen planningen, budgetoverschrijdingen en zoekgeraakte documenten. Met VISI van Bakker&Spees maak je van elk project iets moois, door alle informatie en formele communicatie digitaal vast te leggen volgens de VISI-standaard.

Waarom Bakker&Spees?

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.