Gemeente Veenendaal

'VISI bespaart je gewoon tijd en schept duidelijkheid'

Gemeente Veenendaal is een van de klanten die werken met zowel het pakket VISI als  CIVIEL van Bakker&Spees. De eerste kennismaking met de software was in 2015, voor de woonwijkreconstructie Engelenburg Zuid, een complex UAV-GC project. Via een opdrachtnemer die al bekend was met VISI kreeg de gemeente destijds de tip om met het programma aan de gang te gaan. Op dit moment heeft de gemeente zes bouwprojecten uitstaan waarin VISI wordt toegepast.

VISI houdt alle partijen scherp

René Dekkers, directievoerder bij de gemeente Veenendaal, is nog steeds blij met VISI.  ‘’Het is echt een verbetering ten opzichte van de oude situatie, waarbij alle partijen een willekeurig systeem hanteerden. VISI bespaart je gewoon tijd en schept duidelijkheid. Een van de grote voordelen van de software is de bewaking van reactietermijnen. In de bouwvergadering werpt dat z’n vruchten af. Nu wordt in één klap zichtbaar welke acties nog open staan. Zo houd je elkaar scherp!”
Ondertussen zijn de ervaringen met VISI zo positief dat de gemeente heeft besloten het gebruik voor te schrijven voor alle uitvoeringsprojecten. Onlangs heeft de gemeente Ruben Blair van Bakker&Spees uitgenodigd om het verhaal van de VISI-standaard en software toe te lichten voor iedereen die er straks mee te maken krijgt.

Bakker&Spees CIVIEL

Daarnaast besloot de gemeente vorig jaar over te stappen op het CIVIEL pakket van Bakker&Spees toen de software van de vorige leverancier niet langer bleek te matchen met de verwachtingen. Aan die overstap gingen een heldere presentatie door accountmanager Jan Veenhof en een gebruikerstraining vooraf. Inmiddels zijn vier toezichthouders en twee werkvoorbereiders met de modules Bestek, Calculatie en Administratie aan de slag.

Vol vertrouwen aan de slag met de nieuwe software

Als afnemer van twee softwarepakketten heeft de gemeente Veenendaal regelmatig contact met Bakker&Spees. René is zeer te spreken over de begeleiding: “Onze contactpersonen zijn makkelijk bereikbaar en denken met ons mee. Bijzonder fijn was dat Bakker&Spees ons voorstelde om voordat we tot aanschaf van CIVIEL overgingen eerst een testversie te draaien. Zo hoefden we niet overhaast een beslissing te nemen.”  Ook voor de toepassing van VISI bleek het mogelijk om een pilotproject in te richten, waardoor de investering over drie jaar kon worden uitgespreid.

Nazorg & de servicedesk

Niet alleen in de voorbereidende fase maar ook voor de ‘nazorg’ is Bakker&Spees beschikbaar. René: “Natuurlijk verloopt niet alles direct 100% vlekkeloos. Maar we hebben wel het gevoel dat de aandachtspunten serieus worden opgepakt door Bakker&Spees. Voor vragen die tijdens het werken met de software  naar boven komen, hebben we het nummer van de servicedesk paraat. De mensen aan de telefoon weten waar ze het over hebben en geven zinnige adviezen. Zo ben je snel weer op weg als je tegen iets aanloopt”.

Koppeling met andere interne systemen

Gemeente Veenendaal heeft nog wel iets op de wensenlijst staan: een koppeling van VISI met hun interne zaaksysteem om de workflow verder te optimaliseren. Aangezien interoperabiliteit (het vermogen om te communiceren met andere systemen) een van de kenmerken van VISI is, gaat Bakker&Spees onderzoeken hoe deze koppeling het beste gerealiseerd kan worden. Dat vraagt uiteraard tijd, maar gezien de ervaringen heeft René er vertrouwen in dat ook hiervoor een goede oplossing in de maak is.

 

 

Relevant product

VISI

Of je nu wegen, bruggen, of stations ontwerpt, bouwt, beheert of onderhoudt, je doet het samen. VISI stelt je in staat dat professioneel en efficiënt te realiseren met ons communicatieplatform.

Door alle communicatie in projecten via VISI te laten verlopen is er veel minder discussie met bijvoorbeeld de opdrachtnemers, alles ligt vast en is heel snel terug te vinden. Met VISI blijft helder wie nou welk besluit wanneer genomen heeft. Bijkomend voordeel is dat alle stukken, zoals tekeningen en documenten, gelijk gearchiveerd worden.

Remco Bom
directievoerder
gemeente Rotterdam

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.