Verbreding Hogering Almere

Voor de verdere ontwikkeling van Almere worden de doorstroming en bereikbaarheid van de stad aangepakt. De provincie Flevoland maakt daarom de Hogering de komende jaren klaar voor de groei van Almere Poort en in de toekomst Almere Pampus.

De groei van Almere Poort en in de toekomst Almere Pampus zorgt voor een toename van verkeer. Het Rijk, provincie Flevoland en gemeente Almere investeren samen in een goede bereikbaarheid van Almere. Zo maakt provincie Flevoland de Hogering de komende jaren klaar voor de groei van Almere.

Het project

Van 2020 tot 2023 gaat de Hogering op de schop, tussen de A6 en de Contrabasweg. In beide richtingen komt er een rijstrook bij en bij de Herman Gorterweg en de Hollandsedreef rijdt het verkeer straks door een tunnelbak onder deze kruisingen door. Voor het verkeer dat de wijken in en uit wil, worden langs de Hogering parallelbanen aangelegd. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat het verkeer de komende jaren weer vlot én veilig door kan rijden.
Aannemersbedrijf Gebr. Van der Lee voert de werkzaamheden voor de verbreding van de Hogering uit. Zij zijn verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van het project.

Gebruik van VISI

Om de formele communicatie vast te leggen en de juiste documenten tijdig te delen en te accepteren wordt VISI gebruikt. Binnen het project wordt gewerkt met een UAV-GC contract waarbij de verantwoordelijkheid voor zowel het ontwerp als de uitvoering bij de opdrachtnemer ligt. Er vindt in VISI dan ook voornamelijk toetsing en acceptatie plaats van diverse formele stukken als ontwerpen, werkplannen, planningen, weekrapportages, afwijkingen, verslagen, contractwijzigingen en termijnen. 

 

Wie?
Provincie Flevoland en Gebr. Van der Lee

Looptijd
2020 - 2023

Meer weten over dit project?
https://flevowegen.nl/aanwinsten/hogering-almere/
https://www.flevoland.nl/hogering

Beeld: ©Provincie Flevoland

 

Relevant product

VISI

Of je nu wegen, bruggen, of stations ontwerpt, bouwt, beheert of onderhoudt, je doet het samen. VISI stelt je in staat dat professioneel en efficiënt te realiseren met ons communicatieplatform.

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.