Terugblik op de CIVIEL Gebruikersdag

Op donderdag 15 november kwamen zo'n vijftig deelnemers bijeen op de CIVIEL Gebruikersdag; een mooie gelegenheid om van elkaar te leren en kennis te maken met nieuwe toepassingen.

22 november 2018

Geslaagde ontmoeting

Na de succesvolle VISI Gebruikersdag in oktober openden wij op 15 november opnieuw de deuren, dit keer voor onze CIVIEL klanten. We kunnen terugkijken op een geslaagde ontmoeting tussen gebruikers, onder wie veel bekende gezichten. Naast verhalen van vijf gastsprekers waren er ook presentaties uit eigen stal over de nieuwste trends en tips om het beste uit de software te halen. 

Innovatie loont

Als eerste werd het woord gegeven aan Nico de Kruijter van De Kruijter Public Lighting. Nico wist met zijn presentatie over de MicroSCAN de impact van de voortschrijdende techniek raak te verbeelden. MicroSCAN is een innovatie die zorgt voor een veel beter 3D model dan de conventionele methodes. Het betekent een enorme stap vooruit die flinke tijdwinst en kostenbesparing oplevert. Via 3D simulatie kunnen nu ook bij ontbrekende bouwtekeningen gedetailleerde lichtontwerpen worden getoond. 

Hierna kwam Dirk-Jan de Bruijn, werkvoorbereider en calculator bij Van Aalsburg Griendhouthandel met zijn presentatie. Van Aalsburg is een ambachtelijk bedrijf waarin van vader op zoon het ambacht van de griendwerker is doorgegeven. Dirk-Jan liet zien dat ambachtelijke kennis en een moderne bedrijfsvoering goed samen kunnen gaan. Duurzaam ondernemen uit zich er onder meer door het gebruik van natuurlijke materialen en het beperken van de CO2-uitstoot. Een inspanning die ook scoort bij opdrachtgevers.

Juridische inkijk

Daarna was het podium voor Joost Haest van Severijn Hulshof advocaten, die gespecialiseerd zijn in bouw- en aanbestedingsrecht. Joost gaf met zijn boeiende minicollege een juridische inkijk in de RAW-wereld. Verschillende situaties die kunnen leiden tot ongeldige inschrijvingen passeerden de revue. Aan bod kwamen onder meer RAW praktijkvoorbeelden, beeldbestekken, raambestekken en het grijze gebied rond het niet nakomen van EMVI-beloftes. 

Gevarieerd programma

Ook in het minicollege van Bas Huisman, teamlid contracteren bij CROW, ging het over EMVI in relatie tot RAW. Er wordt nogal eens geopperd dat op dit terrein een schone taak zou liggen voor CROW. Bas maakte duidelijk dat EMVI-beloftes geen kwaliteitseisen zijn, maar wensen van de aanbesteder. De vraag waar het aan ligt dat beloftes niet worden nagekomen gaf voer voor de nodige discussie. Bas sprak de hoop uit dat iedereen met vragen en ideeën over dit onderwerp CROW weet te vinden.

De volgende gastspreker was Michel Nas, eigenaar van Expliciet GWW, met het thema 'Hoe krijg je een goed bestek'. Hoewel volgens zijn eigen woorden ‘het perfecte bestek niet bestaat’, wilde Michel als ‘oude rot’ in het vak, de aanwezigen een aantal nuttige tips meegeven voor het bestekschrijven. Vermijd tegenstrijdigheden en onrealistische eisen, was een van zijn adviezen. Laat je bestek vooral reviewen en vraag door bij onduidelijke antwoorden, waren twee andere tips die hij wilde meegeven. 

Parallel aan deze gastoptredens liepen de presentaties door onze eigen mensen. Wendy van Ombergen en Janax Looij lieten de aanwezigen kennismaken met KAM, een tool waarbij alle certificaten in één systeem worden beheerd. Olaf Kok vertelde over de voordelen van een CIVIEL-VISI koppeling. Er waren sessies met tips, tricks en vragen rond Calculatie en RAW-Administratie met Hanna Stoop en een vooruitblik met Michiel Banus op het nieuwe CIVIEL: X. Olaf Kok sloot af met een verhaal over wat er allemaal mogelijk is met GIS en Beheerst objecten beheren. 

 

De CIVIEL Gebruikersdag bood weer een mooie gelegenheid om met elkaar in gesprek te blijven, van elkaar te leren en kennis te maken met nieuwe toepassingen. En om stil te staan bij ontwikkelingen die soms ver weg lijken maar stiekem dichterbij zijn dan we denken.

Relevant product

CIVIEL

Of je nu een rotonde, een brug of een station bouwt, er is altijd veel uit te zoeken en te berekenen. En alles moet tot in de puntjes kloppen. Met CIVIEL maak je de dagelijkse details glashelder en hou je toch de grote lijnen in het oog.

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.