Uitbreiding Schiphol: Uniform Platform

Soms is het nodig om de zo genoemde widebody-vliegtuigen tijdelijk te parkeren als hiervoor geen ruimte is aan de gate. Om dat te faciliteren, heeft Schiphol extra bufferruimte nodig.

Steeds meer mensen reizen graag via Schiphol en daardoor zetten steeds meer luchtvaartmaatschappijen grotere vliegtuigen in van en naar Amsterdam. Soms is het nodig om deze zo genoemde widebody-vliegtuigen tijdelijk te parkeren als hiervoor geen ruimte is aan de gate. Om dat te faciliteren, heeft Schiphol extra bufferruimte nodig. Zo snel mogelijk. Daarom breidt Schiphol één van de bufferlocaties, het Uniform platform, uit.

Het project

Met de verbouwingen tussen 2018 en 2020 breidt Schiphol uit naar elf bufferposities en wordt het een platform waar je 'U' tegen zegt. Het Uniform platform is een bufferlocatie die relatief dicht bij de gates ligt . Op dit moment biedt het platform ruimte voor vijf widebody-vliegtuigen, maar dat is niet genoeg voor de huidige toestroom. Met de verbouwingen tussen nu en 2020 breidt Schiphol het platform uit naar elf bufferposities. Voor uitbreiding van het Uniform platform is nodig:

  • 50.000 m3 zand
  • 55.000 m2 beton
  • 110.000 m2 asfalt
  • 2 km roostergoot
  • 2,6 km hemelwaterafvoer

Gebruik van VISI

Om de bufferzones voor het regenwater aan te leggen, de bekabeling diep in de grond aan te leggen of om simpelweg de voortgang in te zien, gebruikt dit project VISI. Alle formele communicatie wordt via VISI gecommuniceerd. Denk hierbij aan documenten ter acceptatie of toetsing en contractwijzigingen.

Wie?
Schiphol

Looptijd
2018 – medio 2021

Meer weten over dit project en de voortgang?

Relevant product

VISI

Of je nu wegen, bruggen, of stations ontwerpt, bouwt, beheert of onderhoudt, je doet het samen. VISI stelt je in staat dat professioneel en efficiënt te realiseren met ons communicatieplatform.

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.