Herinrichting Hart Leusderkwartier

De werkzaamheden in het Leusderkwartier bestonden uit het vervangen van de riolering (op sommige plaatsen honderd jaar oud). En het aanleggen van een hemelwaterriool en het herinrichten van de openbare ruimte.

Binnen het Leusderkwartier in Amersfoort heeft de gemeente Amersfoort verbeteringen aangebracht in de Woestijgerweg, Everard Meysterweg, Daltonstraat en het Laurens Costerplein. De werkzaamheden in het Leusderkwartier bestonden uit het vervangen van de riolering (op sommige plaatsen honderd jaar oud), het aanleggen van een hemelwaterriool en het herinrichten van de openbare ruimte.

Het project

Aannemer van Gelder werkte in het kader van de vernieuwing van de kruising Leusderweg, Daltonstraat, Van Campenstraat aan het kruispunt. In het kruispunt is een nieuw rioolsysteem aangelegd met een apart riool voor vuil water en een apart nieuw riool voor het regenwater. Dit zogenoemde hemelwaterriool zorgt dat het water deels in de bodem zakt en deels naar de Heilligerbergerbeek stroomt. Het nieuwe rioolsysteem draagt bij aan het klimaatbestendiger maken van de stad. Het vernieuwde kruispunt heeft duidelijke rode rijstroken voor fietsers en zwarte rijstoken voor auto’s. Hiermee worden fietsers en auto’s beter van elkaar gescheiden. Dat zorgt voor een betere verkeersveiligheid. In de Woestijgerweg Noord is het oudste stukje riool van Amersfoort vervangen. Dit riool was inmiddels ruim 100 jaar oud.

Gebruik van VISI

Binnen het project is VISI toegepast om alle communicatie en informatie tussen de gemeente Amersfoort en Van Gelder uit te wisselen. Het project is op basis van UAV-GC opgezet, waarbij wordt gecommuniceerd over onder andere documenten ter acceptatie en toetsing, termijnen, verslagen en wijzigingen.

Wie?
Van Gelder en gemeente Amersfoort.

Looptijd
2018-2019

Beeld: ©Van Gelder

Relevant product

VISI

Of je nu wegen, bruggen, of stations ontwerpt, bouwt, beheert of onderhoudt, je doet het samen. VISI stelt je in staat dat professioneel en efficiënt te realiseren met ons communicatieplatform.

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.