Dijkversterking Delfzijl-Eemshaven

Aannemers Boskalis Nederland en KWS Infra werken in opdracht van Waterschap Noorderzijlvest tussen Eemshaven en Delfzijl samen aan een zeedijk van 11,7 kilometer lang. Deze zeedijk voldoet niet meer aan alle normen, en wordt daarom aangepast. 

Het project

De dijk wordt gemiddeld 50 centimeter hoger gemaakt en in Delfzijl zelfs 2 meter, omdat de zeespiegel stijgt en de grond verzakt is. De zeedijk wordt ook verstevigd door de dijk 5 tot 15 meter breder te maken. Ook de stenen die de dijk sterker maken worden opnieuw ingegoten met beton zodat deze beter bestand is tegen stormen en de druk van de hogere dijk. Tenslotte wordt de zeedijk versterkt zodat deze tegen aardbevingen kan. Er worden ook aardbevingssensoren in de dijk geplaatst om deze goed in de gaten te houden. Daarachter komen extra kleidepots om eventuele aardbevingsschade snel te kunnen herstellen.

Wie?

Combinatie ‘Ommelanderdiek’ (Boskalis Nederland en KWS Infra) en Waterschap Noorderzijlvest

Looptijd

2017 -2019

Gebruik van VISI

Binnen het project wordt VISI toegepast om alle communicatie en informatie tussen Waterschap Noorderzijlvest en Combinatie Ommelanderdiek uit te wisselen. Het project is op basis van UAV2012 opgezet, waarbij wordt gecommuniceerd over onder andere beoordelings- en bewijsdocumenten, weekrapporten, termijnstaten, verslagen, afwijkingen en wijzigingen.

Relevant product

VISI

Of je nu wegen, bruggen, of stations ontwerpt, bouwt, beheert of onderhoudt, je doet het samen. VISI stelt je in staat dat professioneel en efficiënt te realiseren met ons communicatieplatform.

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.