Hermans SSB

'VISI zorgt voor structuur en regelmaat'

Roland Boelhouwers, adjunct directeur bij Hermans SSB, vertelt over zijn ervaringen met VISI van Bakker&Spees.

Roland Boelhouwers is adjunct directeur bij Hermans Stralen, Schilderen en Betonherstel en in die rol verantwoordelijk voor de uitvoering en projectbegeleiding van projecten.

Hermans SSB b.v. is gespecialiseerd in het duurzaam herstellen en beschermen van infrastructurele staal- en betonconstructies. Denk hierbij aan spoor- en verkeersbruggen, stations, sluizen, en hoogspanningsmasten.

Kennismaking met VISI

Roland maakte in 2019 kennis met VISI van Bakker&Spees toen Hermans SSB voor een werk van ProRail VISI voorgeschreven kreeg. Tot die tijd hadden ze bij Hermans SSB nog nooit van VISI gehoord en stonden ze ook niet echt te popelen om met VISI aan de slag te gaan. Weer een nieuw systeem om administratie in bij te houden, weer extra werk wat op ons bordje komt, wat gaat het ons opleveren? Maar inmiddels zijn ze al met hun vijfde VISI project bezig en weten ze precies wat VISI voor ze oplevert.

Wat zijn je ervaringen met VISI?

Tijdens het eerste project hebben ze niet veel profijt gehad van VISI. Dit kwam waarschijnlijk omdat het de eerste keer was en ook bij de opdrachtgever projectleden zaten die voor de eerste keer met VISI werkten. Maar bij de tweede keer werden ze enthousiast. Bij Hermans was de nodige ervaring opgedaan en ook bij de opdrachtgever leek alles duidelijk en beter ingericht. Iedereen wist wat er van hem of haar verwacht werd.

‘VISI zorgt voor structuur en regelmaat, dat is voor ons heel belangrijk. Zoals ik het zie legt het druk aan beide kanten, iedereen weet precies wat er van hem of haar op een bepaald moment wordt verwacht. Zo weet ik bijvoorbeeld wanneer ik mijn factuur mag indienen of wanneer er een bouwvergadering aankomt waar ik de notulen voor moet maken. Het wordt ook heel snel duidelijk wanneer er een actie niet is opgepakt, bijvoorbeeld een ingediend plan dat blijft liggen doordat dit item rood kleurt. Tot nu toe hebben we overigens altijd binnen een à twee weken een reactie en blijft nooit meer iets liggen. Hierdoor zitten we in een goede werkflow met de opdrachtgever’

Direct automatisch opgebouwd projectarchief

Ook handig volgens Roland is het automatisch opgebouwde archief. Aan het einde van een project ontvangen ze een compleet digitaal archief met alle communicatie, beslissingen en documenten. Voorheen moest dit allemaal na het project nog bij elkaar gezocht worden, nu is het er direct. Terug zoeken in het archief is erg makkelijk, het is al meer dan eens voorgekomen dat er toch nog even terug gekeken moest worden wat er nu afgesproken was of dat een tekening nog even geraadpleegd moest worden.

Ruimte voor verbetering ziet Roland in het verzenden van grote tekeningen, daar leek VISI het in eerdere projecten wat lastig mee te hebben en dan werden de tekeningen bijvoorbeeld via WeTransfer verstuurd. Ook hebben ze 1.5 jaar geleden eens de VISI-app gedownload, maar deze was toen nog beperkt in het gebruik. Inmiddels kun je met VISI tot 10 GB per transactie aan documenten versturen en is er een splinter nieuwe app te downloaden!

Contact met Bakker&Spees

Veel contact met Bakker&Spees hebben ze bij Hermans niet, het pakket wijst zichzelf dus extra hulp is niet nodig. Wel heeft Roland geregeld contact met accountmanager Levina, dit contact is goed en Levina is een fijne sparringpartner. Leuk om te vermelden is dat Roland door de goede ervaringen zelfs VISI heeft meegenomen in een recente aanbesteding.

Relevant product

VISI

Of je nu wegen, bruggen, of stations ontwerpt, bouwt, beheert of onderhoudt, je doet het samen. VISI stelt je in staat dat professioneel en efficiënt te realiseren met ons communicatieplatform.

Door alle communicatie in projecten via VISI te laten verlopen is er veel minder discussie met bijvoorbeeld de opdrachtnemers, alles ligt vast en is heel snel terug te vinden. Met VISI blijft helder wie nou welk besluit wanneer genomen heeft. Bijkomend voordeel is dat alle stukken, zoals tekeningen en documenten, gelijk gearchiveerd worden.

Remco Bom
directievoerder
gemeente Rotterdam

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.