Calculatie

Met Calculatie maak je calculaties, of dit nu voor een RAW-Bestek, budgetraming of offerte is.

Gebruiksvriendelijke calculatie software

 
Als goedlopend bedrijf in de GWW, maar ook als gemeente, maak je regelmatig calculaties of budgetramingen. Zonder gespecialiseerde calculatie software kost dat meer tijd en is de kans op fouten groot; het calculatieproces kan dan zomaar een grote kostenpost worden. Door het efficiënt aan te pakken, kun je per project al snel uren besparen.
 
CIVIEL Calculatie is een gebruiksvriendelijk softwarepakket. Zo herken je direct de Microsoft Office lay-out, heb je alle informatie op één scherm, kun je automatisch een inschrijfstaat genereren en heb je veel rapportage-mogelijkheden. 
 

Met Calculatie kun je

 • RSX inlezen en calculeren op basis van eenheidsprijzen, tarieven en werkpakketten;
 • Posten matchen op basis van eerder gemaakte calculaties en je prijzenbibliotheek;
 • Automatisch een inschrijfstaat en ZSX genereren;
 • NSX (Nota van Inlichtingen) inlezen en (automatisch) verwerken;
 • Deelopdrachten (DSX) opstellen;
 • Budgetramingen en offertes maken; 
 • Moederbestand/bibliotheek met werkzaamheden en prijzen opstellen;
 • Krachtige rapportages genereren, zoals kostprijsberekeningen, inschrijfprijzen of een overzicht van gebruikte tarieven; 
 • Alle rapportages exporteren naar Excel of PDF;
 • Een centrale prijzenbibliotheek bouwen en beheren;
 • Offertes exporteren naar je eigen offertesjabloon in Word;
 • Verder werken met je gegevens in RAW-Administratie, V&G plan of VISI.
 

Plug-ins

CIVIEL voor SSK
SSK is een systematiek voor het maken van kostenramingen in de GWW-sector. Hiermee kun je een calculatie exporteren naar het SSK-model van CROW. Zo voorkom je fouten; je hoeft tenslotte niets over te typen.
 
CIVIEL Budget
Als je binnen Calculatie een kredietbegroting wilt opbouwen, kun je gebruikmaken van de plug-in CIVIEL Budget. Zo voer je ook kosten op die buiten de aanneemsom vallen, zoals toezicht- en administratiekosten.
 
 
In de praktijk

Met CIVIEL kun je op verschillende manieren werken, variërend van installatie op een enkele computer tot toegang vanuit de cloud en van beheer door Bakker&Spees of het zelf zorgen voor updates.  

Onze specialisten helpen je graag om voor jullie specifieke situatie een gepaste oplossing te bedenken.

Relevante oplossingen

RAW-Bestek

Bestekken schrijven conform de RAW-systematiek, dat is wat je kan met RAW-Bestek.

RAW-Administratie

Weekrapporten, termijnstaten, de staat van afrekening genereren en inzicht hebben in je project. Dat is wat de RAW-Administratie voor je doet.

V&G Plan

In een handomdraai een bestekspecifiek V&G Plan genereren, dat is wat het V&G Plan voor je doet.

In CIVIEL kan ik heen en weer springen tussen de modules zonder werk te verliezen. Ben ik het bestekmaken zat, dan begin ik vast te calculeren. En zie ik dan iets in het bestek dat ik wil aanpassen, dan kan ik dat vanuit de calculatie doen. Dat werkt plezierig en qua efficiëntie scheelt het gigantisch!

Bob Kuiper
Technisch adviseur
Hoogheemraad-schap Hollands Noorderkwartier

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.