Waarom Bakker&Spees?

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. We maken je bedrijfsvoering makkelijker en beter, we helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Samen zorgen we ervoor dat jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger kan runnen.

Wie zijn wij?

Bakker&Spees is als softwareleverancier marktleider in de GWW-sector. Met onze software willen we de bedrijfsvoering en de digitale samenwerking stroomlijnen. Met een team van veertig mensen zijn we elke dag in de weer met ontwikkelen, adviseren en verkopen. En intussen blijven we alert op de snel veranderende IT-wereld die vraagt om steeds slimmere toepassingen.

 

 

Bakker&Spees is ooit begonnen als klein project op een zolderkamer ergens in Boskoop. Gé Spees besloot eind jaren tachtig van zijn hobby zijn werk te maken en samen met Marius Bakker een programma voor de groensector te ontwerpen. Het eerste programma dat het administratieve werk sneller en makkelijker maakte, was geboren en bleek een gat in de markt. In de loop van de tijd werd de productlijn aangevuld met CIVIEL, VISI en KAM.

Dertig jaar en drie verhuizingen later is de zolderkamer van toen veranderd in een ruim en licht kantoor aan de Amstel, waar we je graag zien voor een training, advies of om even bij te praten met een kop koffie. Wij staan klaar om voor jou de beste oplossing te vinden.

 

Ruim 900 opdrachtgevers in de GWW

Of het nu gaat om aanbesteding, voorbereiding, uitvoering of onderhoud, al meer dan 900 organisaties in de grond-, weg-, en waterbouw maakten gebruik van onze producten en diensten:

  • rijksoverheid, gemeentes, provincies, waterschappen
  • ingenieursbureaus
  • aannemers
  • adviesbureaus
Bakker&Spees

CIVIEL

Meer gemak van bestek tot oplevering

Of je nu een rotonde, een brug of een station bouwt, er is altijd veel uit te zoeken en te berekenen. En alles moet tot in de puntjes kloppen. Met CIVIEL maak je de dagelijkse details glashelder en hou je toch de grote lijnen in het oog.

Bakker&Spees

VISI

Open, eerlijk en eenduidig samenwerken

Of je nu wegen, bruggen, of stations ontwerpt, bouwt, beheert of onderhoudt, je doet het samen. VISI stelt je in staat dat professioneel en efficiënt te realiseren met ons communicatieplatform.

Bakker&Spees

CALC

Eén pakket voor elk type calculatie

Of je nu Life Cycle Costing analyses maakt, een eis uitrekent voor een UAV-GC-aanbesteding of gewoon een offerte met werkzaamheden en een prijs opstelt: CALC is geschikt voor elke berekening en elke branche.

Klanten

Partners

CROW

De stichting CROW verzorgt de uitgave van het standaardbestek, maar levert geen besteksprogrammatuur. Wel verleent zij na een uitgebreide testprocedure haar goedkeuring aan RAW-programmatuur van derden. Een dergelijk keurmerk heeft ook CIVIEL van Bakker&Spees verkregen. Zie het RAW kennisnet van CROW. Daarnaast is Bakker&Spees vanaf het begin door CROW nauw betrokken bij de ontwikkeling van VISI. Zie ook de website van CROW www.visi.nl.

GWWkosten

GWWkosten, onderdeel van Cobouw, voorziet in objectieve kostengegevens voor werkzaamheden in de grond- weg- en waterbouw. Alle kosten kunnen worden gebruikt in Calculatie, waardoor je als gebruiker altijd met up-to-date prijzen kunt calculeren en begroten. Kijk voor meer informatie op www.gwwkosten.nl.

Archidat

Archidat levert betrouwbare en actuele kosteninformatie via bouwkosten online. Deze kostenbestanden kunnen worden gebruikt in Calculatie, waardoor je als gebruiker altijd met up-to-date prijzen kunt calculeren en begroten.

Admicom

Admicom is softwareleverancier van het softwarepakket Vakware. Calculatie heeft een koppeling met Vakware. Na het calculeren van een RAW-bestek kun je deze exporteren naar Vakware. Vervolgens kun je daar verder gaan met onder andere de planning, nacalculatie en facturering van het aangenomen werk.

2ba

2BA staat voor BestandsBeheer Artikelen. 2BA houdt zich bezig met het onderhouden, beheren en exploiteren van uniforme artikelbestanden voor de installatiebranche. De organisatie streeft naar een artikelbestand voor alle installatie-artikelen in de totale branche. Het uitgangspunt bij de activiteiten zijn de uniforme classificatie- en communicatiestructuren die ETIM Nederland ontwikkelt en onderhoudt. Deze gevulde artikelbestanden kunnen worden ingelezen in CIVIEL Stamgegevens en worden gebruikt in Calculatie.

Will2Sustain

Will2Sustain is een adviesbureau gespecialiseerd in duurzame ontwikkeling, met een hart voor de gemeenschap en het milieu. In samenwerking met Will2Sustain hebben we de module CO2 Prestatieladder binnen KAM ontwikkeld.

Aboma

Aboma stelt exclusief voor ons Veiligheids & Gezondheidsplan de V&G Data samen.

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.