Medewerkers mede-eigenaar

Op donderdag 1 oktober bereikte Bakker&Spees een nieuwe mijlpaal: haar medewerkers werden mede-eigenaar.

11 november 2020

Al 31 jaar is Bakker&Spees een begrip in de GWW en een betrouwbare partner voor haar klanten. We ontwikkelen goede software, houden van het contact met onze gebruikers, zitten vol met plannen en ideeën voor de toekomst en zijn er trots op om voor ons bedrijf te werken.

Medewerkers toekomst van Bakker&Spees

Eigenaar Gé Spees liep al jaren rond met de wens om zijn werkzaamheden en verantwoordelijkheden af te bouwen en meer tijd te besteden aan een nieuw project: een betere, groenere wereld achterlaten. Bakker&Spees verkopen aan de hoogste bieder is daarbij nooit een optie geweest, de medewerkers zijn de toekomst van Bakker&Spees. Een jaar of vijf geleden is het idee ontstaan om het personeel mede-eigenaar te maken en sinds die tijd hebben wij als organisatie naar dit grote moment toegewerkt.

Zelfsturing binnen Bakker&Spees

Door de invoering van zelfsturing zijn veel verantwoordelijkheden in de organisatie belegd die normaal gesproken bij het management liggen. Medewerkers beschikken zelf, met hun team, over veel vrijheid om doelen uit te zetten en na te streven. Zo is er bijvoorbeeld een team dat verantwoordelijk is voor de langetermijnontwikkelingen (KOERS) en een team dat ervoor zorgt dat de korte termijnplanning en het overzicht tussen teams bewaakt wordt (SPIL). Er ontstaan ook gelegenheidsteams zoals het ISO-team dat zich bezig houdt met de ISO 9001 en 27001 certificering of het CRM-team dat ervoor zorgt dat ons eigen CRM (op basis van VISI) aan alle wensen van de collega’s blijft voldoen.

Eigenaarschap delen met de medewerkers

Door deze zelfsturing kwam de volgende stap ook dichterbij: het eigenaarschap van Bakker&Spees delen met de medewerkers. In april 2019 werd bekend wat deze plannen concreet inhielden, een plan dat met open armen door de medewerkers werd ontvangen.
Met trots kunnen wij melden dat Olaf Kok sinds juni 2020 algemeen directeur is geworden en dat daarnaast een groep van 17 vaste medewerkers sinds oktober 2020 mede-eigenaar is geworden van Bakker&Spees. Alle vaste medewerkers krijgen ieder jaar de kans om zich in te kopen, zo zorgen we ervoor dat iedereen betrokkenheid voelt bij de toekomst van Bakker&Spees. Zo werken we met zijn allen naar een gezamenlijk doel toe en geloven we dat deze betrokkenheid het beste in de medewerkers naar boven haalt.

 ‘Het is voor mij een bijzonder moment in het bestaan van Bakker&Spees en ik heb er alle vertrouwen in dat we op deze wijze het bedrijf op een goede manier kunnen voortzetten’
Ge Spees - oprichter Bakker&Spees

Een betere, groenere wereld

De woestijn weer groen en bewoonbaar maken, dat is een missie die Gé zijn hele leven al bij zich draagt. In 2018 werd het tijd om daar de eerste stappen in te gaan zetten. Omdat een stuk woestijn kopen niet zo gemakkelijk bleek, werd overgegaan tot de aanschaf van een stuk dor land in het midden van Spanje. Doel: proberen om de dorre grond weer vruchtbaar te maken. De eerste successen zijn al geboekt met als hoogtepunt: het zelf bedachte irrigatiesysteem.

Gé en zijn vrouw Marjolein volgen tijdens dit geweldige project?
Bekijk hun blog dan via: https://www.marjoleinhillege.nl/portfolio/barronco-de-tremps/

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.