RAW-Bestek

Bestekken schrijven conform de RAW-systematiek, dat is wat je kan met RAW-Bestek.

Verantwoord bestekken schrijven

Een bestek schrijven vraagt om een nauwkeurige werkwijze. Dat hoeven wij je niet te vertellen. Wat het lastig maakt, is de complexiteit van de materie. Want hoe weet je zeker dat jouw bestekken niet alleen juridisch, maar ook technisch verantwoord zijn?
 
RAW-Bestek is een software programma met een prettige en herkenbare interface. Je kunt terugvallen op diverse standaardbepalingen en standaardwerkomschrijvingen, allemaal conform de RAW-systematiek en de UAV 2012. 
 

Met RAW-Bestek kun je:

  • Bestekken opstellen conform de RAW-systematiek;
  • Gebruik maken van de Standaard Bepalingen 2020;
  • Gebruik maken van moederbestekken en sjablonen;
  • Eerder gemaakte bestekken hergebruiken;
  • Hoeveelheden uit Excel koppelen aan besteksposten;
  • Formules maken, posten automatisch laten doornummeren en dynamische verwijzingen toevoegen;
  • In combinatie met de modules Calculatie en V&G-Plan een moederbestek maken met zowel werkomschrijvingen als prijzen en een V&G data.
 

Gelijktijdig bestek schrijven, calculeren én een V&G Plan maken.

Sterk is de koppeling tussen de modules RAW-Bestek, Calculatie en V&G Plan; hierdoor kun je gelijktijdig een bestek schrijven, V&G risico’s genereren en direct tot een bestek raming komen. Of je maakt eerst het bestek om vervolgens direct door te gaan met de raming. 
 
 
 
 
 
In de praktijk

Met CIVIEL kun je op verschillende manieren werken, variërend van installatie op een enkele computer tot toegang vanuit de cloud en van beheer door Bakker&Spees of het zelf zorgen voor updates.  

Onze specialisten helpen je graag om voor jullie specifieke situatie een gepaste oplossing te bedenken.

Relevante oplossingen

Calculatie

Met Calculatie maak je calculaties, of dit nu voor een RAW-Bestek, budgetraming of offerte is.

RAW-Administratie

Weekrapporten, termijnstaten, de staat van afrekening genereren en inzicht hebben in je project. Dat is wat de RAW-Administratie voor je doet.

V&G Plan

In een handomdraai een bestekspecifiek V&G Plan genereren, dat is wat het V&G Plan voor je doet.

De koppeling tussen RAW-Bestek en Calculatie was voor ons de doorslaggevende factor: Juist omdat wij zoveel eigen budgetverantwoordelijkheid hebben, is het fantastisch om steeds een beeld te hebben van waar je in het project zit, zodat je op tijd kunt bijstellen.

Ger Habets
-
gemeente Heerlen

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.