RAW-Administratie

Weekrapporten, termijnstaten, de staat van afrekening genereren en inzicht hebben in je project. Dat is wat de RAW-Administratie voor je doet.

Met een sluitende bestekadministratie hou je grip op je projecten

Weekrapporten, termijnstaten, extra declaraties, voor elk project moet je over accurate financiële informatie kunnen beschikken. Zo houd je inzichtelijk wat de vorderingen zijn en voer je een sluitende besteksadministratie.
 

Met RAW-Administratie kun je:

  • Administratie voeren op bestekken en deelopdrachten conform de RAW-systematiek en UAV 2012;
  • Weekrapporten, weekstaten, termijnstaten en de (prognose-)staat van afrekening opstellen;
  • Direct met de prijzen vanuit je begroting (opgesteld in CIVIEL Calculatie) werken; 
  • Een ZSX open of een ZSX in een bestek invoegen;
  • Werkadministratie voeren (bijvoorbeeld uren van personeel en materieel);
  • Extra declaraties, kortingen en bestekswijzigingen verwerken;
  • Overzicht genereren over alle uitgevoerde deelopdrachten, ook ten opzichte van de raamovereenkomst;
  • Invullijsten en het postenboek afdrukken;
  • Signaalfuncties inbouwen waardoor budgetoverschrijdingen en extra werk op tijd inzichtelijk worden.

Directe koppeling met je calculatie

Begroting en praktijk komen hier bij elkaar. Door de koppeling van RAW-Administratie en Calculatie kun je met één druk op de knop je inschrijfprijzen naar de RAW-Administratie overzetten, waardoor de foutkans tot een minimum is beperkt. Maar ook zonder deze koppeling kun je met RAW-Administratie aan de slag. 
 

Plug-ins

Risicoregeling
Met de Risicoregeling in je RAW-Administratie (die je zelf kunt aan- en uitzetten) worden de indexen van CROW automatisch verwerkt. Met de risicoregeling wordt de aanneemsom verdeeld in de drie hoofdgroepen waarop de indexen gebaseerd zijn: loonkosten, brandstofkosten en bouwstofprijzen. Bovendien kan de inschrijfstaat worden verdeeld in twaalf bouwstofgroepen. Eventuele prijswijzigingen worden automatisch doorberekend in je administratie.
 
Keetadministratie
Met de plug-in Keetadministratie heb je de mogelijkheid om weekrapporten en dagboekrapportages in de keet samen te stellen. Alle ingevoerde verwerkte hoeveelheden worden vervolgens geëxporteerd naar RAW-Administratie, waar ze kunnen worden ingelezen. Ook de uiteindelijke afrekening van de termijn- en afrekenstaat maak je in RAW-Administratie.

 

In de praktijk

Met CIVIEL kun je op verschillende manieren werken, variërend van installatie op een enkele computer tot toegang vanuit de cloud en van beheer door Bakker&Spees of het zelf zorgen voor updates.  

Onze specialisten helpen je graag om voor jullie specifieke situatie een gepaste oplossing te bedenken.

Relevante oplossingen

RAW-Bestek

Bestekken schrijven conform de RAW-systematiek, dat is wat je kan met RAW-Bestek.

Calculatie

Met Calculatie maak je calculaties, of dit nu voor een RAW-Bestek, budgetraming of offerte is.

V&G Plan

In een handomdraai een bestekspecifiek V&G Plan genereren, dat is wat het V&G Plan voor je doet.

De software is gewoon goed, maar Bakker&Spees spreekt ons vooral aan omdat ze heel klantgericht zijn. Als er bijvoorbeeld een bug aan de servicedesk wordt doorgegeven, dan wordt dit zo snel mogelijk verholpen. De betreffende aanpassing wordt ook in de eerstvolgende nieuwe update verwerkt, dus alle gebruikers profiteren hiervan!

Maarten Stadhouders
adviseur/directeur
StadLandwater

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.