Proces-optimalisatie

Verbeter de prestaties van je organisatie

Wanneer je in een organisatie werkt heb je te maken met allerlei interne processen. Veel van onze klanten zijn op zoek naar mogelijkheden om zaken waar medewerkers dagelijks mee bezig zijn beter op elkaar aan te laten sluiten. In veel organisaties is het namelijk niet altijd helder welke afspraken er zijn gemaakt en wie welke verantwoordelijkheid heeft. Soms voelen meerdere mensen zich verantwoordelijk voor dezelfde taken en onderdelen, terwijl dit procesmatig niet het geval is.

Voor ieder bedrijfsproces geldt dat het belangrijk is dat je weet wat er van je verwacht wordt en wat je van je collega’s kunt verachten. Ook eisen sommige certificeringen duidelijke procesbeschrijvingen. VISI kan je daarin helpen door processen beter op elkaar aan te laten sluiten, en om inzichtelijk te krijgen welke taken, verantwoordelijkheden en acties jij of je collega’s hebben.

VISI en procesoptimalisatie

De Nederlandse VISI-standaard is gebaseerd op DEMO (Design & Engineering Methodology for Organizations). DEMO is een methode om bedrijfsprocessen te beschrijven, waarbij het handelen van mensen centraal staat. Communicatie is bij het functioneren van mensen binnen organisaties essentieel. Denk bijvoorbeeld aan het maken van afspraken of het uitwisselen van informatie. Door communicatie worden resultaten inzichtelijk gemaakt.

Met VISI kun je zorgen voor procesoptimalisatie. Daarmee verbeter je de prestaties van je organisatie door de organisatie procesgericht te laten werken. Dit zorgt voor grip op je werk en voorkomt onaangename verrassingen. VISI geeft je inzicht in bedrijfsprocessen en zorgt voor heldere afspraken en informatievoorziening binnen je organisatie.Verspilling door onnodige processtappen en dubbel werk wordt daarmee verleden tijd.  Daarnaast helpt VISI om kennisborging te vergroten, doorlooptijden te verkorten en inzicht te krijgen op elkaars werkzaamheden. Met als resultaat betere interne samenwerking, hogere kwaliteit en continuïteit van je organisatie.

Advies

Onze productspecialisten helpen je graag bij het in kaart brengen van de verantwoordelijkheden en processen binnen jouw organisatie. Denk onder meer aan interne toetsingsprocedures, automatische inkoopopdrachten, automatische e-facturatie, sjablonen en het online beheren van alle informatie omtrent certificeringen. Door onze ruime ervaring bij uiteenlopende klanten zijn onze mensen goed toegerust om de meerwaarde van VISI voor jouw bedrijf aan te geven.

Door alle communicatie in projecten via VISI te laten verlopen is er veel minder discussie met bijvoorbeeld de opdrachtnemers, alles ligt vast en is heel snel terug te vinden. Met VISI blijft helder wie nou welk besluit wanneer genomen heeft. Bijkomend voordeel is dat alle stukken, zoals tekeningen en documenten, gelijk gearchiveerd worden.

Remco Bom
directievoerder
gemeente Rotterdam

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.