Databeveiliging

Binnen VISI wordt veel belangrijke en soms gevoelige informatie gedeeld. Dit geldt zowel voor bedrijfs- als persoonsgegevens. Bakker&Spees biedt organisaties verschillende opties om deze informatie nog beter te beveiligen en te zorgen dat alleen de mensen die erbij moeten kunnen, er ook daadwerkelijk bij kunnen. Ook ondersteunen we organisaties bij het reduceren van risico’s op het gebied van identiteitsfraude. Met de juiste beveiliging zorgen we ervoor dat berichten alleen kunnen worden verstuurd door de mensen met het juiste mandaat.

Standaardbeveiliging

Intrusion detection systems
Het systeem controleert of er geen verdacht verkeer binnenkomt. Bijvoorbeeld als er ‘s nachts meerdere foutieve inlogpogingen (vanuit een vreemd land) worden geregistreerd, dan identificeert en blokkeert het systeem dit.

GEO-IP blocking
VISI is alleen bereikbaar vanuit bepaalde landen. De landen waar de meeste cyberaanvallen vandaan komen zijn standaard geblokkeerd.

Jaarlijkse Penetratietest. (Hack-proof)
We laten onze software elk jaar door een onafhankelijk bedrijf toetsen op veiligheid. Zij voeren een penetratietest uit. De zwakheden worden in kaart gebracht waardoor er maatregelen genomen kunnen worden.

Optioneel bij een raamcontract

Virtuele server
De data van jouw organisatie kunnen op een eigen omgeving geplaatst worden. De data zijn afgeschermd en anderen kunnen er niet bij. Als je gegevens uitwisselt met andere organisaties communiceren de verschillende servers met elkaar.

Beheerproject
Functioneel beheer aanvragen zoals projectaanvragen, serviceverzoeken en mandaat- en rolwijzigingen verlopen via een VISI-beheerproject. De extra veiligheid wordt gerealiseerd doordat verzoeken worden gedaan door gemandateerde personen en alle aanvragen en afspraken worden vastgelegd.

2 Factor Authenticatie
VISI-gebruikers moeten naast een gebruikersnaam en wachtwoord hun identiteit ook op een andere manier bevestigen voordat er ingelogd kan worden. Zij krijgen bijvoorbeeld een e-mail toegestuurd met een link die bevestigd moet worden.

Single sign-on
De gebruiker logt in op de eigen pc en heeft dan direct toegang tot zijn applicaties, zoals VISI. De gebruiker komt niet in aanraking met wachtwoorden en heeft bij uitdiensttreding geen toegang meer.

Door alle communicatie in projecten via VISI te laten verlopen is er veel minder discussie met bijvoorbeeld de opdrachtnemers, alles ligt vast en is heel snel terug te vinden. Met VISI blijft helder wie nou welk besluit wanneer genomen heeft. Bijkomend voordeel is dat alle stukken, zoals tekeningen en documenten, gelijk gearchiveerd worden.

Remco Bom
directievoerder
gemeente Rotterdam

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.