VISI voor Gevorderden

Vergroot de efficiëntie en kwaliteit van je projectorganisatie met onderbouwingsrapportages, koppelingen en ontdek de mogelijkheden van VISI in de voorbereiding en uitvoeringsfase.

Grip op je project

Wanneer je verantwoordelijk bent voor de dagelijkse voortgang van je project, dan is het belangrijk dat je de kwaliteit van je werk en de samenwerking met je contractpartijen kunt aantonen. Door activiteiten in kaart te brengen en mijlpalen te definiëren kun je structuur aanbrengen binnen je project. De uitdaging zit er in om zowel de belangen van het projectteam als die van het management te behartigen. Dit kan door inzicht te bieden in de belangrijkste ontwikkelingen en de geboekte resultaten binnen het project. Beide teams hebben daarbij uiteraard hun eigen informatiebehoefte.

Omdat je projectinformatie in verschillende systemen zit en je afhankelijk bent van de partijen waarmee je werkt, is het een uitdaging om op de hoogte te blijven van de status van je project, en om de juiste informatie aan te leveren aan belanghebbenden en auditors.  Daarnaast wil je dat informatie beschikbaar is voor alle disciplines met betrekking tot je project. Voor een goed totaaloverzicht is het dus essentieel dat alle bouwfases op elkaar aansluiten. Dat levert niet alleen inzicht op, maar ook tijdwinst en kostenbesparing.

In de praktijk

Om de veelgewenste aanlsuiting tussen bouwfases te realiseren heeft Bakker&Spees praktische raamwerken ontwikkeld om de voorbereiding- en onderhoudsfase in VISI af te handelen. Door deze raamwerken aan te sluiten op de uitvoeringsfase kan alle informatie van je project goed worden geborgd en kunnen de processen op een goede manier in elkaar overvloeien. Hierdoor kun je de kwaliteit van je project vergroten en het risico op faalkosten verminderen.

De belangrijkste mijlpalen worden door slimme onderbouwingsrapportages op elk moment inzichtelijk voor alle betrokkenen. Deze rapporten vatten alle informatie samen die binnen jouw VISI-project is verstuurd. Neem bijvoorbeeld informatie over besluitvormingsprocessen, inclusief linkjes naar de belangrijkste berichten en onderbouwende bijlagen. Ook een auditor of accountant kan zo van de meest actuele informatie worden voorzien zonder extra actie van jou of je contractpartners. De externe partij levert immers alle informatie conform VISI-standaard, en dit wordt direct verwerkt door jouw VISI-software.

Relevante oplossingen

VISI voor Starters

Ervaar vandaag nog het gemak van gestructureerde communicatie, juridische vastlegging en project monitoring volgens de Nederlandse VISI-standaard.

VISI voor Experts

Controleer en verbeter de prestaties van je organisatie en projecten met SuperVISI. Multiprojectrapportages en procesoptimalisatie, en nog veel meer om je organisatie te verbeteren.

Ik vind het een goede manier om snel en betrouwbaar te communiceren. Zowel intern bij ProRail als met onze opdrachtnemers. Die moeten dus ook met VISI werken. Eerst waren wij daarin de trekker en droegen we direct de kosten. Maar nu is het gebruik van VISI verplicht gesteld in onze contracten; zonder dat kun je niet meedoen.

Martin Elverding
bouwadministrateur
ProRail

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.