VISI voor Experts

Controleer en verbeter de prestaties van je organisatie en projecten met SuperVISI. Multiprojectrapportages en procesoptimalisatie, en nog veel meer om je organisatie te verbeteren.

Grip op kwaliteit

Om binnen een kostengedreven omgeving de slagkracht van je organisatie te vergroten is het belangrijk om zo effectief en efficiënt mogelijk te werken. Om dit te realiseren zul je de inkomsten en uitgaven haarscherp in beeld willen hebben, risico’s tijdig willen inschatten en toekomstprognoses kunnen maken. Daarnaast is het belangrijk om je bedrijfsprocessen te optimaliseren zodat verspillingen kunnen worden gereduceerd. Hiermee kun je de kwaliteit van je organisatie waarborgen en aantonen.

Wanneer je veel samenwerkt met andere contractpartijen creëer je echter een bepaalde afhankelijkheid, doordat een deel van de informatie wordt beheerd door je contractpartners. Binnen de Grond-, Weg- en Waterbouw is de onmiskenbare ontwikkeling dat er steeds meer integraal moet worden samengewerkt tussen disciplines en systemen. Er staat daardoor veel informatie in verschillende applicaties, zoals bestek- en tekenprogramma’s, system engineering applicaties, financiële systemen en document management systemen. Om grip op zaken te houden is het daarom van belang dat je op ieder moment een actueel overzicht hebt van wat er in de praktijk daadwerkelijk is uitgewisseld en welke informatie waar staat. Zonder goede hulpmiddelen kost het echter veel tijd om deze informatie te achterhalen, bij te werken, prognoses te maken en eventuele risico’s in kaart te brengen. Daarnaast is deze informatie vaak eenzijdig en afhankelijk van het meewerken van je contractpartners.

Als expert krijg je met SuperVISI actueel overzicht over de status van al je projecten. En dat niet alleen, we geven je de middelen om analyses en prognoses te maken met real-time informatie van alle contractpartijen. Daarnaast optimaliseren we met VISI als BIM-standaard je interne bedrijfsprocessen en kunnen de overige bedrijfsapplicaties met VISI worden gekoppeld. Dubbel werk hoort daarmee tot het verleden, risico’s zijn beter in te schatten en faalkosten verminderen aanzienlijk.

In de praktijk

Met SuperVISI heb je op ieder moment inzicht in de aspecten die jij wil beheersen. Dat kan gaan om kosten en tijd, maar ook om scope, risico’s en kwaliteit. Door de uniforme manier van werken met VISI kan de informatie die in de projecten wordt gecommuniceerd op overkoepelend niveau realtime worden gegenereerd in rapportages. Met SuperVISI kun je de projecten vergelijken, daarmee kwaliteitsdoelstellingen aanscherpen en risico- en trendanalyses uitvoeren.

Daarnaast zal het optimaliseren van je bedrijfsprocessen de productiviteit van je organisatie omhoogstuwen. Wij brengen de processen samen met jou in kaart. VISI verbetert de doorstroming en uniformiteit van de informatiestromen en bepaalt de juiste overdrachtsmomenten binnen jouw organisatie.

Door de focus te verschuiven naar samenwerking en integratie helpen we je om informatie aan elkaar te koppelen. Niet alleen in de daadwerkelijke uitvoering van je werk is samenwerking belangrijk, maar het is ook een eis bij het gebruik van ICT-applicaties en procesbeheer binnen de organisatie. Door VISI te koppelen met jouw interne systemen kan er vitale informatie tussen applicaties worden uitgewisseld. Hierdoor functioneren de financiële, administratieve en bouwinhoudelijke applicaties niet meer afzonderlijk van elkaar, maar wisselen ze actief informatie uit. Door deze directe integratie krijg je overzicht tussen en over alle projectonderdelen.

Relevante oplossingen

VISI voor Starters

Ervaar vandaag nog het gemak van gestructureerde communicatie, juridische vastlegging en project monitoring volgens de Nederlandse VISI-standaard.

VISI voor Gevorderden

Vergroot de efficiëntie en kwaliteit van je projectorganisatie met onderbouwingsrapportages, koppelingen en ontdek de mogelijkheden van VISI in de voorbereiding en uitvoeringsfase.

Ik vind het een goede manier om snel en betrouwbaar te communiceren. Zowel intern bij ProRail als met onze opdrachtnemers. Die moeten dus ook met VISI werken. Eerst waren wij daarin de trekker en droegen we direct de kosten. Maar nu is het gebruik van VISI verplicht gesteld in onze contracten; zonder dat kun je niet meedoen.

Martin Elverding
bouwadministrateur
ProRail

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.