Gemeente Amstelveen

'Het werken met VISI zorgt voor vernieuwing'

Gemeente Amstelveen is de 100e opdrachtgever die met VISI werkt. Voor ons een mooie aanleiding om de nette schoenen te verruilen voor de stalen neuzen. Met taart in de hand brengen we een bezoek aan de bouwplaats van project Aanpassing knooppunt Ouderkerkerlaan.

Project Aanpassing knooppunt Ouderkerkerlaan

Tijdens een rondleiding op uitnodiging van de BAM wordt duidelijk dat hier de komende twaalf maanden heel wat gaat verrijzen. Reinier Pieters, contractmanager bij de gemeente Amstelveen, en Tijn Huberts,  toetscoördinator namens gemeente Amstelveen, vertellen ondertussen over hun ervaringen met VISI. In opdracht van gemeente Amstelveen gaat aannemer BAM Infra het viaduct verbreden en een fietstunnel aanleggen ten zuidoosten van het viaduct. Dit is een van de vijf projecten die vooruitlopen op de werkzaamheden aan de A9. Het doel hiervan is om de capaciteit van het zogenaamde onderliggende wegennet (OWN) te vergroten. Afgelopen juli zijn de voorbereidingen voor de bouw van start gegaan en in september 2020 is het project volgens planning afgerond. 

Het werken met VISI zorgt voor vernieuwing

Het project Ouderkerkerlaan is omvangrijk te noemen, met drie kunstwerken, een wegreconstructie en veel kabel- en leidingwerk. Voor Reinier Pieters was het een logische keuze om binnen dit project met VISI van Bakker&Spees aan de slag te gaan. Reinier heeft eerder ervaring met VISI opgebouwd bij ProRail en vindt het een handig platform om de besluitvorming tijdens het project vast te leggen en overzicht te houden over ieders taken en de status van informatiestromen en documenten. De formele contractcommunicatie en de bijbehorende besluitvorming worden vastgelegd in VISI. Reinier Pieters werkt voor dit project in VISI samen met Tijn Huberts. Reinier: 'Je moet in de eerste plaats zelf scherp blijven bij het vullen van het platform, maar VISI doet de rest. Het is een fijne tool om te gebruiken binnen de projectorganisatie. Het werken met VISI zorgt voor vernieuwing en wordt wat mij betreft in de nabije toekomst ook binnen andere projecten van de gemeente toegepast.'

Transparantie is het toverwoord

Bij het project Ouderkerkerlaan draait alles om zorgvuldigheid. 'Tijdens de voorbereidingsfase hebben we een goed beeld gekregen van wat we kunnen verwachten', verduidelijkt Reinier. 'Verder proberen we zoveel mogelijk op zaken te anticiperen, dat gaat van de informatiestroom rond een incident tot maatregelen om toekomstige voorvallen te voorkomen. Door de inzet van omgevingsmanagers zitten we kort op de bewoners. Transparantie is het toverwoord.'

Verbeterpunten voor de volgende keer

Op de vraag wat ze een volgende keer anders zouden doen, antwoordt Tijn: 'Een gezamenlijke startbijeenkomst voor VISI met gemeente Amstelveen en contractpartner BAM zouden wij prettig hebben gevonden, met oog op de nauwe samenwerking.' Gevraagd naar de wensen rondom de software zelf, geeft Tijn aan benieuwd te zijn naar de implementatie van de koppeling Relatics en VISI. 'De nieuwe reviewfunctie van de bijlagen bij een bericht is een verbetering voor wat betreft de controlemogelijkheid', vult Reinier aan. 'VISI is een prima tool voor contractmanagement voor wat betreft de formele communicatie. Persoonlijk loop ik wel eens aan tegen de vaste workflow, maar juist die uniformiteit is meteen ook de kracht van VISI.'

 

Relevant product

VISI

Of je nu wegen, bruggen, of stations ontwerpt, bouwt, beheert of onderhoudt, je doet het samen. VISI stelt je in staat dat professioneel en efficiënt te realiseren met ons communicatieplatform.

Door alle communicatie in projecten via VISI te laten verlopen is er veel minder discussie met bijvoorbeeld de opdrachtnemers, alles ligt vast en is heel snel terug te vinden. Met VISI blijft helder wie nou welk besluit wanneer genomen heeft. Bijkomend voordeel is dat alle stukken, zoals tekeningen en documenten, gelijk gearchiveerd worden.

Remco Bom
directievoerder
gemeente Rotterdam

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.