Van Wijk Nieuwegein

'Dat alles vast ligt is de grote kracht van VISI'

Van Wijk Nieuwegein is als opdrachtnemer betrokken bij de aanleg van de Vleutensebaan in Utrecht. Dit project zorgt voor betere bereikbaarheid van de wijk Leidsche Rijn via veilige en snelle routes voor fietsers, automobilisten en OV-reizigers.

Het project

De Vleutensebaan, die begin 2017 moet zijn afgerond, wordt de verbindende schakel tussen Leidsche Rijn en Utrecht Stad. Een fikse klus voor Van Wijk Nieuwegein door de bouw van maar liefst vijf viaducten en de openbare inrichting. Hoe verwerk je de gigantische documentenstroom die daaruit voortkomt?

Voor Tim van Doorn, werkvoorbereider Beton en Waterbouw, is het dagelijkse kost. Hij is degene die verantwoordelijk is voor alle invoer en maakt daarbij gebruik van VISI, dat is ontworpen om de digitale papiermassa in goede banen te leiden. 'Het programma is heel gebruiksvriendelijk en wijst zich eigenlijk vanzelf. Mocht de nood aan de man zijn, dan kan een collega in principe zó inspringen.'

Halt aan zoekgeraakte stukken

De werkvoorbereider weet waarover hij praat. Nadat het project Vleutensebaan enige tijd had stilgelegen en daardoor het gebruik van VISI ook, was Tim degene die zich het programma eigen maakte. Tim is inmiddels, na ruim een half jaar, geroutineerd in het werken met de software. 'Er was bij de overname een achterstand van een paar weken aan documentinvoer, dus dat was flink de schouders eronder.' Na die beginperiode ontdekte hij al snel het zoekgemak van VISI waarmee afspraken en bestanden in een paar muisklikken terug te vinden zijn.

Het grote voordeel van VISI is bovendien dat verplaatsing, wijziging of verwijdering van informatie uitgesloten is. Zo ontstaat een waterdicht systeem, dat een eind maakt aan het verdwijnen van cruciale stukken.

Dat alles definitief vast ligt is de kracht van VISI

De omschakeling naar VISI verliep voor Van Wijk Nieuwegein verder geruisloos. Tim: 'Maar die ene keer dat ik met het programma ergens tegenaan liep, werd er door de mensen van Bakker&Spees goed meegedacht.' Tim beseft dat hij nog lang niet alle ins en outs van het programma kent, maar weet dat hij ook voor verdere instructie bij Bakker&Spees terecht kan. 'Met VISI hebben wij de ideale oplossing gevonden voor het beheersen van de documentenstroom. Het werkt gewoon zoals het moet werken. De status van documenten is direct zichtbaar, zonder ruis van al het mailverkeer er omheen.'

'VISI regelt via een zogenaamd raamwerk de rollen en verantwoordelijkheden binnen projecten en de formele communicatie tussen deze rollen. Door die gestructureerde aanpak is het simpel om de grote lijnen in het oog te houden.' Door de eenduidige communicatie was het nut van VISI voor Tim zonneklaar: 'Dat alles vast ligt is de kracht van VISI.' Grip op de documentenstroom, dat komt de kwaliteit van het werk ten goede! 

Relevant product

VISI

Of je nu wegen, bruggen, of stations ontwerpt, bouwt, beheert of onderhoudt, je doet het samen. VISI stelt je in staat dat professioneel en efficiënt te realiseren met ons communicatieplatform.

Door alle communicatie in projecten via VISI te laten verlopen is er veel minder discussie met bijvoorbeeld de opdrachtnemers, alles ligt vast en is heel snel terug te vinden. Met VISI blijft helder wie nou welk besluit wanneer genomen heeft. Bijkomend voordeel is dat alle stukken, zoals tekeningen en documenten, gelijk gearchiveerd worden.

Remco Bom
directievoerder
gemeente Rotterdam

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.