VISI en EMVI

De meeste organisaties zijn inmiddels wel bekend met het werken met EMVI, het werken op basis van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving. Minder bekend is dat VISI voor beide partijen ook een gunstige rol kan spelen in de prestatiemeting. 

EMVI

De meeste organisaties zijn inmiddels wel bekend met het werken met EMVI, het werken op basis van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving. Wat minder bekend is, is dat VISI voor beide partijen ook een gunstige rol kan spelen in de prestatiemeting. Met een EMVI-prestatiemeting meet een opdrachtgever hoe betrouwbaar de aannemer de uitvoering en het onderhoud uitvoert.

Al bij de aanbesteding geeft de aannemer welke doelstellingen hij heeft met betrekking tot de prestaties. Hierbij kan een voordeel worden behaald bij de gunning.

Meten en bijhouden van de prestaties

Bij het meten van de prestaties wordt er doorgaans gebruik gemaakt van meetbare eisen. Door op vaste momenten te meten hoe goed een aannemer bij een werk presteert, kan de meerwaarde en betrouwbaarheid van de aannemer goed in kaart worden gebracht. Een lijst van meetbare EMVI-eisen kan in VISI worden ingevoerd en gecommuniceerd met de aannemer.

In VISI kan vervolgens worden gecommuniceerd welke prestaties er daadwerkelijk zijn geleverd, op welke eisen er is tekortgekomen of uitgeblonken en kan de uiteindelijke score met de aannemer worden gedeeld. Tevens kunnen gebreken, maatregelen en eventuele financiële of planning consequenties worden gecommuniceerd. Hierdoor wordt het meten van EMVI-prestaties gemakkelijk en inzichtelijk voor alle contractpartijen.

Aanbevolen product

VISI

Of je nu wegen, bruggen, of stations ontwerpt, bouwt, beheert of onderhoudt, je doet het samen. VISI stelt je in staat dat professioneel en efficiënt te realiseren met ons communicatieplatform.

Door alle communicatie in projecten via VISI te laten verlopen is er veel minder discussie met bijvoorbeeld de opdrachtnemers, alles ligt vast en is heel snel terug te vinden. Met VISI blijft helder wie nou welk besluit wanneer genomen heeft. Bijkomend voordeel is dat alle stukken, zoals tekeningen en documenten, gelijk gearchiveerd worden.

Remco Bom
directievoerder
gemeente Rotterdam

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.