Trends volgens Michiel

In deze terugkerende rubriek geven medewerkers van Bakker&Spees hun kijk op de markt. Wat zien zij gebeuren en veranderen? Dit keer geven we het woord aan Michiel  Banus. Hij voorspelt een mooie toekomst voor  ‘alles-in-één’-systemen.

Op weg naar integratie

Een duidelijke ontwikkeling die ik zie, is de verschuiving van de traditionele, kant-en-klare softwarepakketten naar maatwerkoplossingen. Klanten krijgen een steeds grotere behoefte aan toepassingen die specifiek zijn ingericht voor hun eigen organisatie.
Ontsluiting van informatie wordt cruciaal. Er is een groeiende trend te signaleren naar integratie van de verschillende softwareprogramma’s. De op zichzelf staande applicaties zoals we die nu kennen, zullen geleidelijk plaatsmaken voor geïntegreerde systemen. Dat betekent dat de extra handelingen die nu nog nodig zijn om gegevens in andere applicaties in te lezen, tot het verleden gaan behoren.
Een voorbeeld voor de nabije toekomst is de calculatiesoftware die we rechtstreeks kunnen koppelen aan het financiële systeem, inclusief offertebeheer en facturatie. Het is een interessant proces waar wij samen met externe partners veel in investeren. Nieuwe versies van onze CIVIEL-software gaan deze koppelingen zo goed mogelijk ondersteunen. 

Big data

Trekken we de lijn van geïntegreerde software door, dan stuiten we uiteindelijk op een nog grotere ontwikkeling: die van de big data. Met, globaal gezegd als resultaat één bedrijfsbreed informatie- en managementsysteem, opgebouwd uit verschillende modules die gebaseerd zijn op de DEMO-systematiek en de VISI-software. In zo’n modulair ERP-systeem (Enterprise Resource Planning) zijn alle logistieke, administratieve en financiële bedrijfsprocessen samengebracht en liggen de rechten per gebruiker vast. Dat wordt dus een slimme tool voor bedrijven om alle informatie over de bedrijfsprocessen en -middelen te bundelen.
De voordelen voor de bedrijfsvoering zijn natuurlijk enorm, want de administratieve workflow krijgt een flinke boost. Essentiële informatie komt veel sneller en flexibeler beschikbaar dan we ooit voor mogelijk hielden en via data-analyse neemt de inzichtelijkheid in alle processen met sprongen toe. Alles is te vinden op één en dezelfde plek en voor alle automatisering komt er één duidelijk aanspreekpunt.

Aan de vooravond van een nieuwe dynamiek

Ook ideaal is dat al die gegevens niet langer meer lokaal op je pc of laptop staan, maar overal en altijd toegankelijk zijn, bijvoorbeeld via apps. Actuele informatie is continu beschikbaar. We staan echt aan de vooravond van een nieuwe datadynamiek. Bakker&Spees vervult te midden van al die veranderingen graag een pioniersrol. Wij zijn er straks helemaal klaar voor om onze klanten dit spannende tijdperk in te loodsen.

Michiel is lid van het Strategisch Team en verantwoordelijk voor de productgroep CIVIEL.

Aanbevolen product

CIVIEL

Of je nu een rotonde, een brug of een station bouwt, er is altijd veel uit te zoeken en te berekenen. En alles moet tot in de puntjes kloppen. Met CIVIEL maak je de dagelijkse details glashelder en hou je toch de grote lijnen in het oog.

Wij werken ruim 10 jaar met CIVIEL, voornamelijk met Calculatie. Het is echt een aanrader, het werkt prettig, het werkt goed, het werkt altijd, wat wil je nog meer?

Jacco Griekspoor
Hoofd Bedrijfsbureau
Griekspoor

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.