CALC vs CIVIEL Calculatie

Op dit moment levert Bakker&Spees twee calculatie-softwarepakketten: CIVIEL en CALC. Hoe weet je nu welk softwarepakket het beste voor je is?

Calculeren bij Bakker&Spees

Op dit moment levert Bakker&Spees twee calculatiesoftware-pakketten: CIVIEL en CALC. Waar CIVIEL echt gericht is op de GWW, kan CALC gebruikt worden in verschillende sectoren. Hoe weet je nu welk softwarepakket het beste voor jouw bedrijf is? Hieronder geven we je een korte uitleg van beide pakketten zodat je de juiste keuze kunt maken.

CIVIEL Calculatie

CIVIEL is op de RAW-systematiek gebaseerd en wordt voornamelijk in de aanbestedings- en uitvoeringsfase gebruikt. Je kunt een RSX inlezen, deze uitrekenen en uiteindelijk de inschrijfdocumenten genereren. Ook kun je een ZSX genereren en deelopdrachten inlezen en opstellen (DSX). Naast het uitrekenen van een RSX, kun je ook niet-RAW-calculaties maken. Denk bijvoorbeeld aan particuliere offertes, onderhandswerk of meerwerkcalculaties, inclusief logo en voorblad, er zit zelfs een directe koppeling in met Word. Je gebruikt hierbij ons standaard calculatiesjabloon. Ook is de Calculatie te integreren met CIVIEL RAW-Bestek of CIVIEL RAW-Administratie.

CIVIEL Calculatie is voor jou de beste keuze als je:
  • RAW-bestekken wil calculeren
  • Eenvoudige en gestandaardiseerde (niet -RAW)calculaties wil maken
  • Wil calculeren met eenheidsprijzen, tarieven en/of werkpakketten
  • RAW-Bestek en RAW-Administratie toepast op dezelfde bestanden
CALC

Met CALC kies je voor een pakket dat niet gebonden is aan een bepaalde systematiek, sector of projectfase. Je bent helemaal vrij om te kiezen hoe je je calculatie wilt indelen. Je kunt gebruikmaken van standaardsjablonen, om bijvoorbeeld ‘even snel’ een raming of kostenanalyse te maken. Maar je kunt ook zelf calculatiesjablonen maken. Dit kan een simpel sjabloon zijn met extra kolommen maar ook een complex sjabloon met uitgebreide doorrekenmogelijkheden, opslagen en analyses. Per calculatie kun je kiezen hoe je wilt calculeren; op detailniveau met tarieven, op een veel hoger abstractieniveau met objecten of je werkt met meerdere varianten.

CALC is voor jou de beste keuze als je:
  • Veel verschillende en complexe calculaties maakt en dit allemaal in één pakket wil doen.
  • Helemaal vrij wil zijn in hoe je je calculatie (sjablonen) vormgeeft
  • Regelmatig calculeert met meer dan twee lagen

Als alle bovenstaande punten van toepassing zijn op je organisatie, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om met beide pakketten aan de slag te gaan.

Stamgegevens

Alle twee de calculatiepakketten werken met dezelfde stamgegevens en zijn moeiteloos te combineren binnen één organisatie.

Aanbevolen product

CALC

Of je nu Life Cycle Costing analyses maakt, een eis uitrekent voor een UAV-GC-aanbesteding of gewoon een offerte met werkzaamheden en een prijs opstelt: CALC is geschikt voor elke berekening en elke branche.

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.