Herinrichting Coolsingel

De Coolsingel is dé boulevard van Rotterdam. Zowel stedenbouwkundig als historisch is de straat beeldbepalend voor de binnenstad. Het doel van de herinrichting is om de Coolsingel zijn uitstraling en allure terug te geven. 

De Coolsingel wordt een ruime, groene en fraai vormgegeven stadsboulevard met monumentale allure door de prachtige gebouwen, de bestrating en nieuwe ornamenten. De herinrichting sluit direct aan op de ambitie van de gemeente Rotterdam voor een binnenstad als Citylounge. De kosten voor de nieuwe Coolsingel zijn 58,1 miljoen euro.

Het project

De nieuwe Coolsingel wordt een groene stadsboulevard met aan de Lijnbaanzijde een brede wandelpromenade. Ook komen er natuurstenen ronde zitelementen, ornamentale straatlantaarns en pocketparkjes. De inrichting gaat van gevel tot gevel en van het Hofplein tot aan de Schilderstraat. Aan de kant van het stadhuis zijn twee rijbanen voor autoverkeer. In het midden blijft de tram rijden, langs de trambaan worden extra bomen geplaatst. Fietsers en voetgangers krijgen ruim baan op de nieuwe Coolsingel met een brede wandelpromenade en een tweerichtingsfietspad aan de Lijnbaanzijde. 

Wie?

Van Gelder en gemeente Rotterdam

Looptijd

2018-2021

Gebruik van VISI

Binnen het project wordt VISI toegepast om alle communicatie en informatie tussen de gemeente Rotterdam en Van Gelder uit te wisselen. Het project is op basis van UAV2012 opgezet, waarbij wordt gecommuniceerd over onder andere beoordelings- en bewijsdocumenten, weekrapporten, termijnstaten, verslagen, afwijkingen en wijzigingen.

Relevant product

VISI

Of je nu wegen, bruggen, of stations ontwerpt, bouwt, beheert of onderhoudt, je doet het samen. VISI stelt je in staat dat professioneel en efficiënt te realiseren met ons communicatieplatform.

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.