VISI project: uitbreiding Sluis Eefde

Een Bakker&Spees VISI-project uitgelicht: de uitbreiding van het Eefde sluiscomplex.

Het project

Sluiscomplex Eefde is een belangrijke schakel voor Nederland in de Europese scheepvaart. De sluis wordt ook wel 'De poort van Twente' genoemd omdat het de enige toegang is tot de Twentekanalen voor de binnenvaart. Elk jaar passeren zo'n 70.000 containers en 60 miljoen ton lading de sluis.
 
Op dit moment zijn de wachttijden bij de sluis zijn te lang en is de sluis te klein. Met de nieuwe tweede sluis komen er minder lange wachtijden, wat weer zorgt voor een betere bereikbaarheid van de Twentse havens. Naast de uitbreiding van de sluis zal er ook aandacht worden besteed aan het terrein rondom de sluizen.
 
Wie
Rijkswaterstaat & Lock to Twente (samenwerking tussen Mobilis en Croonwolter&dros)
 
Looptijd
2017 - 2021

Gebruik van VISI

In dit project worden met VISI informatieleveringen gedaan op basis van de COINS standaard. De COINS standaard zorgt ervoor dat verschillende soorten informatie in samenhang in één database kunnen worden vastgelegd, zoals bijvoorbeeld functies, eisen- en objectenbomen, GIS-data, 2D- en 3D-modellen, IFC-modellen.

Om deze informatie te verzenden worden er vanuit de database COINS Containers gegenereerd en verzonden met VISI. Deze informatieleveringen zijn voorafgaand aan het project vastgesteld door Lock to Twente en Rijkswaterstaat in de Informatie Leveringsspecificatie (ILS).

Meer info over het project en de werkzaamheden is te vinden op de website van Rijkswaterstaat

Relevant product

VISI

Als je met verschillende partijen samenwerkt, ken je de problemen: faalkosten, uitgelopen planningen, budgetoverschrijdingen en zoekgeraakte documenten. Met VISI van Bakker&Spees maak je van elk project iets moois, door alle informatie en formele communicatie digitaal vast te leggen volgens de VISI-standaard.

Waarom Bakker&Spees?

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.