VISI project: Maastunnel in Rotterdam

Een Bakker&Spees VISI-project uitgelicht: de Maastunnel in Rotterdam.

Het project

De Maastunnel in Rotterdam is de oudste afgezonken tunnel van Nederland. De tunnel verbindt de oevers van de Nieuwe Maas met elkaar en is een van de belangrijkste verkeersaders van Rotterdam. Er gaan dagelijks 60.000 voertuigen, 5.000 fietsers en honderden voetgangers doorheen.

Onlangs zijn de uitvoeringswerkzaamheden gestart voor een grootschalige renovatie van de Maastunnel. Dat is nodig omdat in 2011 is geconstateerd dat het beton door de jaren heen is aangetast.

Daarnaast moet de tunnel in mei 2019 voldoen aan de nieuwe Wet Tunnelveiligheid. De werkzaamheden in de autotunnel zijn in de zomer van 2019 afgerond. De fietstunnel en voetgangerstunnel worden in 2019 aangepakt en zijn waarschijnlijk in april 2020 klaar.

Wie
Gemeente Rotterdam & Mobilis/TBI

Looptijd
Begin 2016 tot begin 2020

Gebruik van VISI

VISI werd eerst gebruikt in de voorbereidende fase en wordt nu toegepast voor alle formele communicatie tijdens de uitvoering van het project. Zo worden er bijvoorbeeld documenten ter acceptatie, toetsing, termijnen, verslagen en contractwijzigingen uitgewisseld. Door het gebruik van VISI worden alle communicatieafspraken bewaakt en bewaard.

Meer info over het project en de werkzaamheden is te vinden op de website van de gemeente Rotterdam en de website van de Maastunnel

Relevant product

VISI

Als je met verschillende partijen samenwerkt, ken je de problemen: faalkosten, uitgelopen planningen, budgetoverschrijdingen en zoekgeraakte documenten. Met VISI van Bakker&Spees maak je van elk project iets moois, door alle informatie en formele communicatie digitaal vast te leggen volgens de VISI-standaard.

Waarom Bakker&Spees?

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.