Terugblik op de VISI Gebruikersdag

Op donderdag 11 oktober kwamen zo'n zestig deelnemers bijeen op de VISI Gebruikersdag. Het thema was de blik op de digitale toekomst. Met verhalen van andere VISI-gebruikers en een bijzondere gastspreker. Een dag die in het teken stond van kennisdeling en inspiratie.

 

Kennisdeling en inspiratie

In zijn welkomstwoord verwees Gé Spees naar de openheid van Bakker&Spees, die niet alleen in de software en de samenwerking met de gebruikers tot uiting komt, maar ook in de sfeer van het kantoorpand. De onder architectuur verbouwde ruimte is met zijn open en groene karakter een plek waar het goed toeven is, voor medewerkers én voor gasten. 

Leven in een techwereld

Daarna was het woord aan Rogier van Kralingen, blogger en schrijver van het boek The Outerweb, die de zaal flink wist op te schudden met zijn lezing over functie en emotie. Het publiek kreeg vragen op zich afgevuurd als 'Wie was er weleens verliefd? En hoe voelt dat dan?' en 'Welke Mark heeft meer invloed op ons leven: Zuckerberg of Rutte?'. Het werd een lezing vol vaart met een terugblik naar het jaar 2012 en het belang van de smartphone met al zijn mogelijkheden. Stilstaan bij wat de technologische vooruitgang ons allemaal heeft gebracht, maar ook een kritische blik op waar die heeft gefaald. Duidelijk werd dat we leven in een tijd van vele uitdagingen en een techwereld die almaar groter wordt. De kunst is om ons daarin niet te verliezen, maar te beseffen dat we als mens zelf de regie kunnen houden.. 

De kracht van VISI

Vervolgens was het tijd voor andere gastsprekers met hun verhaal over de toepassing van VISI. Suzan van den Broek, functioneel beheerder binnen ProRail, vertelde over haar ervaringen met een en hetzelfde systeem voor de interne organisatie. Behalve meer gemak betekende dit voor ProRail ook een flinke kwaliteitsverbetering. Suzan illustreerde dit met de woorden van een externe juridisch adviseur die uitriep dat dankzij VISI zaken nog nooit zo simpel waren terug te vinden. Ook noemde zij het belang van ambassadeurs binnen de organisatie om het management te overtuigen van het nut van VISI.

Anne-Roos van der Elst, manager operational working capital bij BAM Infra, benadrukte de toegevoegde waarde van VISI bij het behalen van het BIM-level 2 certificaat. Tijdens het auditproces kwam VISI naar voren als dé oplossing voor de vereiste common data environment, aangezien de software aan alle normen voldoet. Joris van Nuland, adviseur contracten bij Antea Group, deelde met het publiek zijn bevindingen met de koppeling tussen VISI als communicatiemedium en de applicatie Relatics. Door het realiseren van die innovatie is het administratieve proces teruggebracht van twaalf naar maar vijf stappen.

Nauk van der Donk van het Rijjksvastgoedbedrijf kwam aan het woord over VISI als inventarisatie- en beheertool. Namens gemeente Roosendaal vertelde Niels Heijboer over datagedreven rioleringsbeheer, waarbij het niet langer gaat om inspecteren om het inspecteren, maar om het inzetten van inspectie op basis van beschikbare data. VISI wordt bij de uitwisseling van de data en de verrijking van het datamodel als tool ingezet.

Eindeloze digitalisering

Marc Hendrickx, mede-oprichter en managing partner van SENTENSOR, hield een presentatie over het verband tussen houding, gedrag en VISI-implementatie. Duidelijk werd dat het succes van veranderingsprocessen sterk afhankelijk is van menselijke factoren en dat het meten van de ontwikkeling in houding en gedrag binnen een organisatie een nuttig instrument kan zijn. Namens het BIM Loket sprak Dik Spekkink over VISI, open standaarden en de Digitaliseringsdeal Bouw & Infra. De DigiDealGo is een initiatief dat de digitalisering in de bouw moet gaan versnellen. Uit zijn woorden kwam naar voren hoe belangrijk het is om kennis te delen en alle aanwezige informatie te ontsluiten. 

Ook een aantal mensen uit de Bakker&Spees-stal deelden hun enthousiasme over de nieuwste ontwikkelingen. Janax Looij vertelde over de koppeling tussen VISI en Sharepoint, Olaf Kok over de verbinding tussen de twee producten CIVIEL en VISI. Giora Polak gaf de toehoorders handige tips en tricks voor het gebruik van VISI en ging de dialoog aan over de wensen die er leven vanuit de gebruikers.

Olaf Kok sloot de bijeenkomst af met een dankwoord aan alle sprekers en gasten. Inspirerende verhalen zorgden, naast de meer concrete sessies, voor zinvolle discussies en duidelijke signalen rond het gebruik van VISI. Rode draad van de dag was de boodschap dat de digitale mogelijkheden bijna eindeloos zijn. Iedereen kreeg mee dat het desondanks belangrijk blijft om regelmatig in te zoomen op de eigen organisatie.
 

Relevant product

VISI

Als je met verschillende partijen samenwerkt, ken je de problemen: faalkosten, uitgelopen planningen, budgetoverschrijdingen en zoekgeraakte documenten. Met VISI van Bakker&Spees maak je van elk project iets moois, door alle informatie en formele communicatie digitaal vast te leggen volgens de VISI-standaard.

Waarom Bakker&Spees?

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.