Informatiebeveiliging bij Bakker&Spees

De afgelopen tijd zijn we flink bezig geweest om de software en de toegang tot de software nog beter te beveiligen. Zo zorgen we ervoor dat klantdata veilig is en veilig blijft.

18 mei 2020

Informatiebeveiliging bij Bakker&Spees

Single Sign On (SSO)

Zo loggen diverse VISI-klanten sinds afgelopen jaar in op basis van ‘single sign-on’. Nadat de gebruiker is ingelogd op zijn computer,  is hij ook automatisch ingelogd in de VISI-software (en andere applicaties waar hij rechten tot heeft). Naast SSO via Windows authenticatie kan dit ook voor online applicaties met authenticatie via MS Azure
Als gebruiker heeft dit direct voordeel, je hoeft nog maar één wachtwoord te onthouden. Maar voor systeembeheer en personeelszaken biedt dit misschien nog wel meer voordeel. Is er iemand uit dienst, of heeft iemand een nieuwe rol gekregen? Met één druk op de knop is het account geblokkeerd.

Twee factor authenticatie (2FA)

Voor CIVIEL Online loggen de gebruikers in door middel van 2FA, ofwel ‘twee factor authenticatie’. Naast het inloggen op de reguliere manier moet een CIVIEL Online gebruiker op een tweede manier bevestigen dat hij of zij gebruikt maakt van de software. Met deze extra check weten we zeker dat alleen de juiste mensen inloggen in CIVIEL Online.

ISO27001

Als laatste zijn we grote stappen aan het zetten om dit jaar ISO27001 gecertificeerd te raken. Na het behalen van het ISO9001 certificaat hebben collega’s Olaf Kok en Hanna Stoop een nieuw projectteam opgezet dat ervoor gaat zorgen dat het ISO27001 certificaat behaald gaat worden!

Wil je meer weten over wat wij doen in het kader van informatiebeveiliging? Laat het ons dan weten.

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.