Het gezicht van 1018

‘We zouden heel graag een aantal prints op jullie ramen willen tentoonstellen. Kan dat?’ 

Die vraag kregen we een paar maanden geleden van de organisatie van de foto-expositie ‘Het gezicht van 1018’.

We hoefden niet lang na te denken, want natuurlijk willen we ons steentje bijdragen aan zo’n mooi initiatief. Als Amsterdams bedrijf dat ruim negen jaar gevestigd is in postcodegebied 1018, heeft Bakker&Spees veel binding met de buurt. Het gebied strekt zich uit van de Oostelijke Eilanden via de Kadijken - plek van ons vorige kantoor- en Plantagebuurt tot aan de Weesperbuurt, onze huidige werkplek aan de Amstel.

Voor het project maakte fotografe Maria Heijdendael twee jaar lang 1018 portretten van diverse buurtgenoten, die vrijwillig hun medewerking verleenden. Ze werden voor dit project op de foto vereeuwigd en geïnterviewd over hun omgeving. Allemaal samen vormen ze Het gezicht van 1018.

Aanleiding voor de fotografe was de situatie dat stadsbewoners vaak niet meer weten wie er in hun straat wonen en elkaar niet meer groeten. Met haar portretten hoopt ze dat mensen hun buurt en elkaar weer meer gaan waarderen.

Het eindresultaat van Het gezicht van 1018 is een kilometerslange tentoonstelling die te voet of op de fiets te volgen is. De portretten zijn tot en met 15 oktober achter ramen van honderden huizen, winkels en kantoren te zien.
 

 

Waarom Bakker&Spees?

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.