CALC

Of je nu Life Cycle Costing analyses maakt, een eis uitrekent voor een UAV-GC-aanbesteding of gewoon een offerte met werkzaamheden, CALC is geschikt voor elke berekening en elke branche.

16 januari 2020

CALC: een directe vraag uit de markt

De ontwikkeling van deze nieuwe calculatiesoftware komt door een directe vraag vanuit de markt. Verschillende gebruikers gaven aan niet uit de voeten te kunnen met CIVIEL omdat het niet het volledige calculatieproces ondersteunt. Zo wordt er op diverse momenten in de bedrijfsvoering van Excel (of een ander pakket) gebruik gemaakt. Denk hierbij aan budgetramingen, werklijsten, PvE’s en hoeveelhedenstaten. Ook wordt Excel gebruikt om verder te werken met informatie of data uit CIVIEL, wat extra tijd kost en de kans op fouten verhoogt. 

Creëer overzicht en bespaar tijd

Met CALC is het mogelijk om gebruik te maken van verschillende soorten standaard templates én kun je op basis van handige ‘business rules’ eigen templates bouwen. Schakelen tussen verschillende calculatiepakketten en -methoden zijn hiermee overbodig. Je kan dus al jouw berekeningen supersnel en accuraat in één pakket uitvoeren. Dat creëert overzicht en bespaart tijd. 

Maak het visueel

Je krijgt direct een helder overzicht doordat er geen losse Excel-bestanden meer zijn en de resultaten makkelijk kunnen worden uitgedraaid in goed leesbare, grafische rapporten. Ook worden de calculaties direct geanalyseerd met cirkel- of staafdiagrammen en kan je ook afbeeldingen toevoegen. 

Reken met zekerheid

Op elk moment heb je inzicht in ‘hoe’ er wordt berekend. Daarmee ben je verzekerd van betrouwbare calculaties en heb je altijd controle over de uitvoering. Je bouwt automatisch een audit trail op van alle activiteiten, hierdoor kun je in de toekomst of bij een verschil alles gemakkelijk en chronologisch terugvinden.

Data overal beschikbaar

De databibliotheek van CALC is online beschikbaar. Hiermee heb je overal toegang tot alle informatie, zoals de stamgegevens, voor al jouw berekeningen. Daarnaast zorgen de handige koppelingen van CALC voor een foutloze informatieoverdracht naar andere systemen. 

Aankomende ontwikkelingen

Inmiddels is er een eerste versie van CALC beschikbaar waarbij het draait om de calculatie engine. Er is een werkbaar softwarepakket waarin de eerste (test)gebruikers calculeren. Op basis van de door hun gegeven feedback verbeteren we de software en ondertussen bouwen wij CALC, maar ook de stamgegevens, steeds verder uit. Zo leggen we nu de laatste hand aan het inlezen van een .*D83 bestand, de Duitse variant van een bestek. 

Wil je ook aan de slag met CALC?

Heb je interesse om te gaan werken met CALC of wil je zien hoe ver we zijn? Neem dan contact met ons op voor een testaccount of bezoek ons tijdens de Infra Relatiedagen in Hardenberg.
We breiden de gebruikersgroep van CALC graag uit en stellen gerichte feedback op prijs om zo een optimaal aansluitende oplossing te ontwikkelen. 

 

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.