Business scan

Heb jij ook het idee dat je bedrijfsvoering slimmer zou kunnen? Dat je ICT echt aan vernieuwing toe is maar je niet weet hoe en waar te beginnen? Als het tijd is voor verdere professionalisering, overweeg dan eens een business scan.

Wat is een business scan?

Een business scan is een methode om je organisatie grondig door te lichten. Via deskresearch, observaties op de werkvloer en interviews met directie en medewerkers worden alle doelstellingen, processen en het gebruik van ICT binnen je bedrijf in kaart gebracht. Zo zie je in één keer waar je kansen en bedreigingen liggen. Het eindresultaat van de scan is een plan van aanpak met goed uitvoerbare adviezen voor verbetering.

Bakker&Spees heeft productspecialisten in huis die met hun ervaring bij uiteenlopende bedrijven in staat zijn om een goede analyse uit te voeren. Wij brengen organisaties in kaart met de DEMO-methodiek. DEMO staat voor Design & Engineering Methodology for Organizations en is bedacht door de TU Delft.

Hoe vraag ik een business scan aan?

Wil je samen met ons bekijken of een business scan voor jouw organisatie interessant is? Neem dan voor vrijblijvend advies contact op met Ruben Blair via 020-638 14 89.

Hoe verloopt zo’n business scan?

Een business scan bestaat uit de volgende stappen:

  1. Intake Definiëren vraagstuk en in kaart brengen behoeften;
  2. Quick scan/deskresearch Beschrijven van organisatiestructuur, cultuur, stakeholders, processen en doelstellingen;
  3. Interview met directie/MT Bepalen van beleid, strategie en doelstellingen, evenals gewenste processen en ICT toepassing;
  4. Interview met medewerkers Bepalen van adoptie van beleid, strategie, doelstellingen, processen en ICT;
  5. Uitwerking Opstellen van sterkte-zwakte analyse (SWOT ), analyse van bestaande en gewenste situatie (GAP) en Plan van Aanpak;
  6. Eindpresentatie Presentatie van bevindingen en uitstippelen implementatieplan.

Waarom Bakker&Spees?

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.