BIM Onderwijsdag

Op 2 oktober vindt in de Jaarbeurs Utrecht de BIM Onderwijsdag plaats, een plek waar bedrijfsleven en onderwijs elkaar ontmoeten op het gebied van BIM. Bakker&Spees is hierin trotse partner geworden.

20 juni 2019

BIM Onderwijsdag 2019

Het doel is dat we samen de bouwers van de toekomst voorbereiden op de praktijk en het virtueel bouwen met open standaarden. Dat is nodig omdat er een tekort is aan goed opgeleide BIM-modelleurs, managers en –regisseurs. In de praktijk blijkt dat er binnen de huidige opleidingen een groot verschil is in diepgang op het gebied van BIM en dat er maar beperkte aansluiting wordt gevonden tussen de verschillende onderwijstypes (WO/HBO/MBO) en het bedrijfsleven. Intensievere samenwerking is dus nodig zodat de instellingen van elkaar en het bedrijfsleven kunnen leren.

Programma

Het BIM-onderwijsprogramma is erop gericht goed gekwalificeerde studenten voor de gebouwde omgeving op de arbeidsmarkt te krijgen. Zij kunnen straks bijdragen aan een bouwsector waar op een slimmere en duurzamere manier wordt gewerkt.
Tijdens de BIM Onderwijsdag kunnen deelnemende studenten op de informatiemarkt en met masterclasses en presentaties door topsprekers kennismaken met innovatieve organisaties uit de bouwsector zoals Bakker&Spees. Ook zal er een Studenten Battle zijn.

BIM Studenten Battle

De BIM Studenten Battle is een hackathon voor derde- en vierdejaars studenten die een bouwgerelateerde opleiding volgen. Tijdens de Battle voor het HBO en WO werken de studenten in teamverband aan een echte casus. De opdrachtgevers in deze casus zijn de gemeente Alphen aan den Rijn, Provincie Zuid-Holland en het Archeon. Tijdens de hackathon pakken de teams alle onderdelen van het bouwproces aan.

Workshops bij Bakker&Spees

Voorafgaand in de maanden juli en augustus kunnen studenten excursies volgen bij Bakker&Spees als onderdeel van de casus. Hierbij organiseren we drie workshops waar de studenten uit kunnen kiezen:
•    BIM en professionele contract communicatie (VISI)
•    De juridische aspecten van BIM
•    Open BIM standaarden

Reis naar Hong Kong voor de winnaar

Elk jaar valt een mooie prijs te winnen met de Battle: een reis naar het buitenland. Deze reis staat in het teken van BIM. De eerste prijs voor de HBO/WO winnaars van 2019 is dit jaar een vijfdaagse reis naar Hong Kong. De eerste prijs voor de MBO winnaars is een vierdaagse reis naar Rome.

 

 

Relevant product

VISI

Of je nu wegen, bruggen, of stations ontwerpt, bouwt, beheert of onderhoudt, je doet het samen. VISI stelt je in staat dat professioneel en efficiënt te realiseren met ons communicatieplatform.

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.