Bakker&Spees helpt BAM op weg naar BIM Level 2

Eind vorig jaar is BAM als eerste bouwbedrijf ter wereld gecertificeerd voor BIM Level 2. Bakker&Spees, en in het speciaal onze collega Janax Looij, hebben BAM ondersteund bij het behalen van dit certificaat.

Succesvol samenwerken

Succesvol samenwerken gedurende de hele bouwketen is het uitgangspunt voor het BIM Level 2 certificaat. Hiermee is alle informatie over het ontwerp (3D), maar ook tijd (4D) en geld (5D) inzichtelijk van ontwerp tot sloop.

Een van de hoofdonderdelen in succesvol samenwerken is het delen en borgen van informatie tussen partijen en applicaties. Niet alleen binnen BAM Infra maar ook met partijen waarmee zij samenwerken zoals leveranciers, onderaannemers en klanten.

De VISI-standaard en onze software lenen zich bij uitstek voor het borgen en delen van deze informatie over de hele keten.

Adviserende rol Bakker&Spees

Tijdens het certificeringsproces heeft Bakker&Spees collega Janax Looij BAM en de certificerende instantie BSI geadviseerd.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden van BAM-projecten en het gebruik van VISI (in combinatie met andere applicaties) op deze projecten is aangetoond hoe de informatie correct wordt gedeeld, beheerd en geborgd.

Wij zijn trots op deze samenwerking en het resultaat!
Binnenkort zullen we hier nog meer informatie over delen, voor nu alvast een filmpje van BAM:

Relevant product

VISI

Als je met verschillende partijen samenwerkt, ken je de problemen: faalkosten, uitgelopen planningen, budgetoverschrijdingen en zoekgeraakte documenten. Met VISI van Bakker&Spees maak je van elk project iets moois, door alle informatie en formele communicatie digitaal vast te leggen volgens de VISI-standaard.

Waarom Bakker&Spees?

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken effici├źnter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.