Milieu

Een beter milieu begint bij jezelf

Begrippen als milieu, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze samenleving. Ook binnen bouwprojecten worden deze steeds belangrijker. Denk aan aanbestedingen met de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI) en de Past Performance beoordeling van Werken. Om te voldoen aan deze vraag zijn in KAM de volgende standaarden, gericht op milieu, verwerkt:

  • BRL Veilig en Milieukundig Slopen (BRL SVMS-007)
  • BRL Uitvoering Bodemsanering (BRL SIKB 7000)
  • CO2 Prestatieladder
BRL Veilig en Milieukundig Slopen

Belangrijkste criteria bij BRL Slopen is dat je inzichtelijk hebt wat de afvalstromen per project zijn, waar deze worden verwerkt en hoe de betreffende instanties zijn gecertificeerd.

BRL Uitvoering Bodemsanering

Bij BRL Sanering is dit ook belangrijk, maar belangrijker is nog welke medewerkers de sanering mogen uitvoeren, of de betreffende medewerkers regelmatig medisch worden gekeurd, of ze nog de geschikte diploma’s hebben en of de werkplek nog voldoet aan de regelgeving.
Met KAM is dit allemaal per project bij te houden, maar je kunt ook overzichten genereren over meerdere projecten, over een bepaald jaar of een bepaalde afvalstroom. Twee keer dezelfde informatie invoeren behoort tot het verleden, omdat alle informatie binnen KAM heel handig aan elkaar is gekoppeld. Denk bijvoorbeeld aan de medische keuringen die je ook bijhoudt voor VCA.

CO2 Prestatieladder

De CO2-prestatieladder is een standaard die weliswaar tijd kost in de opstartfase, maar wel grote voordelen met zich meebrengt. Denk alleen al aan de lagere energierekening die het reduceren van de CO2-uitstoot oplevert. Ook bij aanbestedingen heb je hier profijt van, want veel opdrachtgevers kennen een korting toe als de presentatieladder is geïmplementeerd.
In KAM houd je alle uitstoot bij, niet alleen van je bedrijfspand, maar ook van machines. Deze machines staan al in KAM, omdat je deze immers ook bijhoudt voor VCA.

Belangrijke rapportages:
  • Afvalstromen per project, jaar of afvalsoort
  • Overzicht medewerkers met medische keuringen
  • Up-to-date CO2-uitstoot en vergelijking met voorgaande jaren

'Het maken van aanpassingen in certificaten komt bij een bedrijf van onze omvang minimaal maandelijks voor, en soms elke week. Nu dat met KAM van Bakker&Spees gedaan wordt, kost dat al snel 25 procent minder tijd, wat neerkomt op zo’n 200 uur per jaar. Deze tijdsbesparing is heel fijn, maar alles op één plek hebben en weten dat een wijziging overal goed is doorgevoerd maakt het échte verschil. Dat geeft mij een gerust gevoel.'

Sylvia de Jonge
Kwaliteitscoördinator
Haastere

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.