Arbo

Veiligheid voor je werknemers

Veiligheid van het personeel staat uiteraard ook bij jouw bedrijf hoog in het vaandel. Deze bewaak je door het beschikbaar stellen van goede persoonlijke beschermingsmiddelen, het geven van duidelijke toolboxmeetings, het regelmatig controleren van werkplekken en het registreren van (bijna-)ongevallen. Maar ook gereedschap en machines moeten goedgekeurd zijn én blijven, en er moet vastgelegd worden wie van de medewerkers welke machines mogen besturen.  Als KAM-coördinator heb je het er maar druk mee!

Alle informatie centraal op één plek

De vraag is dus: waar sla je alle benodigde informatie op? In dossiers in de kast, of op de server? Hoe vind je deze informatie makkelijk terug? Heb je met een audit wel snel de juiste en actuele gegevens boven water?  Weet je precies wanneer wat gekeurd moet worden of wiens diploma binnenkort verloopt?
De VCA-oplossing binnen KAM helpt je hierbij. KAM voorziet in alle VCA-niveaus:  VCA*, VCA** en VCA Petrochemie. Je kunt zo makkelijk alle twaalf punten uit de checklist invoeren, aanpassen en beheren. En mocht deze informatie ook nodig zijn voor bijvoorbeeld ISO 9001 of een BRL, dan wordt dit automatisch doorgevoerd. Als je nog andere bedrijfsspecifieke informatie wilt toevoegen, is dat simpel uit te voeren.

Belangrijke rapportages

Omdat alle informatie op dezelfde manier (met uniforme sjablonen) wordt ingevoerd, kun je talloze up-to-date rapportages uitdraaien. Met deze rapportages heb je direct zicht en grip op alles wat er binnen de organisatie speelt.
Denk bijvoorbeeld aan:

  • Planning per week, maand, kwartaal of jaar
  • Het actuele IF-cijfer
  • Overzicht medewerkers; inclusief functie en relevante opleidingen
  • Overzicht keuringen; inclusief volgende keuringsdatum
  • Overzicht toolboxmeetings:
    welke zijn er gegeven en door wie, hoeveel in totaal
    en welke medewerkers hebben die bijgewoond?
  • Verbetermaatregelen

'Het maken van aanpassingen in certificaten komt bij een bedrijf van onze omvang minimaal maandelijks voor, en soms elke week. Nu dat met KAM van Bakker&Spees gedaan wordt, kost dat al snel 25 procent minder tijd, wat neerkomt op zo’n 200 uur per jaar. Deze tijdsbesparing is heel fijn, maar alles op één plek hebben en weten dat een wijziging overal goed is doorgevoerd maakt het échte verschil. Dat geeft mij een gerust gevoel.'

Sylvia de Jonge
Kwaliteitscoördinator
Haastere

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.