KAM

Je zult bij de aanleg van een windmolenpark maar verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit en veiligheid. Of voor je gehele bedrijf. Dan is het erg prettig dat je met KAM alle belangrijke informatie eenvoudig beheert: online, op een en dezelfde plek en altijd actueel.

Oplossingen

Veiligheid & Kwaliteit

Of je nu wegen, bruggen of stations bouwt, beheert of onderhoudt. Jij wilt dat veiligheid en kwaliteit centraal staat, zowel in de manier waarop je bouwt, maar ook bij je personeel en materieel en in je materiaal keuze. Gelukkig zijn hier in de sector genoeg normen en standaarden voor ontwikkeld. 

Grip op zaken

Om hieraan te voldoen zijn er diverse stappen te ondernemen: procedures vaststellen, medewerkers opleiden maar vooral bijhouden, verwerken, aanpassen en beheren van alle gegevens. Dit wil je allemaal zo efficiënt en overzichtelijk mogelijk bijhouden en beheren, het liefst op een centrale plek zodat iedereen die er mee te maken heeft makkelijk bij kan.

Van veel klanten begrepen we dat hier eigenlijk nog geen goed systeem voor bestond. Na veel research en intensief contact met deze klanten hebben we KAM ontwikkeld. Belangrijke criteria bij het ontwikkelen van de software waren: eenvoudig, gebruikersvriendelijk, praktisch en online. Wij denken dat we hier in geslaagd zijn.

Op dit moment ondersteunt KAM de volgende modules:
 • VCA
 • ISO 9001
 • BRL Veilig en Milieukundig Slopen (BRL SVMS-007)
 • BRL Uitvoering Bodemsanering (BRL SIKB 7000)
 • C02 prestatieladder

Veel aannemers hebben inmiddels ontdekt hoe KAM kan helpen om verrassingen te voorkomen en grip te krijgen op al hun certificeringen. Grip op zaken hangt af van de wensen en behoeften van jouw specifieke situatie. Onze diensten en producten zijn hierop afgestemd. Of je nu ZZP-er of KAM Manager voor het MKB of Grootbedrijf bent, voor iedere situatie en organisatie hebben we een passende oplossing. Lees verder wat Bakker&Spees ook voor jou kan betekenen om grip op de zaak te houden.

KAM voor de ZZP-er

Ervaar vandaag nog het gemak van KAM, een laagdrempelige en kostenefficiënte manier om als ZZP-er online al je administratie, certificeringen, materiaal en gereedschap bij te houden.

KAM voor het MKB

Als KAM-Coördinator wil je efficiënt werken en zorgen dat je al je zaken op orde hebt. Ontdek hoe KAM je grip geeft op alle informatie omtrent certificeringen, personeel, materiaal en gereedschap.

KAM voor Grootbedrijf

Verantwoordelijk zijn voor beheer en uitvoering van het complete KAM beleid is niet makkelijk. KAM is de oplossing om grip te houden op alle informatie en processen én gemakkelijk analyses uit te voeren over de organisatie en vestigingen.

In de praktijk

 

De belangrijkste kenmerken van KAM zijn: eenvoud, gebruiksvriendelijk, praktisch en online. Aan belangrijke facetten voor het uitvoeren van werken en verantwoordelijk ondernemen is gedacht.

Voordelen
Voordelen
 • Online, dus overal toegankelijk
 • Standaard sjablonen
 • Automatische archiefopbouw en versiebeheer
 • Informatie die op meerdere standaarden betrekking heeft, hoeft maar 1 keer ingevoerd te worden
 • Alle informatie kan worden geëxporteerd naar Excel of PDF
 • Rechtenbeheer, per gebruiker andere rechten
Belangrijke rapportages
 • Up-to-date rapportages:
  • Klanttevredenheid
  • Verbeter analyse
  • IF-cijfer
  • Lijst met te keuren machines en gereedschappen
  • CO2 uitstoot
 • Planning per week, maand of jaar
Prijsinformatie
Prijsinformatie

KAM neem je per gebruiker af. Per gebruiker kun je ook aanpassen wat voor rechten hij of zij krijgt. De KAM-coördinator krijgt doorgaans alle rechten, andere medewerkers kunnen aangepaste rechten krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het registreren van toolbox meetings of werkplek inspecties. Je kunt zelfs een externe adviseur toegang geven tot het systeem.

Begeleiding
Begeleiding

Na aanschaf komt er een productspecialist op de locatie om het pakket waar nodig bedrijfsspecifiek te maken en om een instructie te geven. Na deze instructie kun je met het pakket overweg. Mocht je na verloop van tijd toch een training willen volgen dan kan dit tijdens onze open-trainingen.
Is er een nieuw certificaat behaald of zijn er aanpassingen gewenst? Dan kan dit in samenwerking met een van onze productspecialisten worden geïmplementeerd in de huidige software.

Service
Service

Het kan zijn dat je tijdens het gebruik van KAM nog bepaalde vragen hebt. Bakker & Spees heeft een servicedesk waar je telefonisch of per e-mail je vragen met betrekking tot de softwareprogrammatuur kunt stellen. De medewerkers van de servicedesk zijn goed opgeleid en kunnen je vragen daardoor direct of in overleg op een ander tijdstip beantwoorden. De servicedesk van Bakker & Spees is tijdens kantooruren zowel telefonisch als per e-mail te bereiken van 09:00 tot 17:00 uur. Indien je voor 09.00 contact met Bakker & Spees opneemt kun je je persoonlijke gegevens inspreken op de voicemail en word je door een medewerker teruggebeld.

De Servicedesk van KAM biedt
 • Hogere productiviteit
 • Directe response op vragen van de gebruiker
 • Verbeterde ervaring voor de eindgebruiker

'Het maken van aanpassingen in certificaten komt bij een bedrijf van onze omvang minimaal maandelijks voor, en soms elke week. Nu dat met KAM van Bakker&Spees gedaan wordt, kost dat al snel 25 procent minder tijd, wat neerkomt op zo’n 200 uur per jaar. Deze tijdsbesparing is heel fijn, maar alles op één plek hebben en weten dat een wijziging overal goed is doorgevoerd maakt het échte verschil. Dat geeft mij een gerust gevoel.'

Sylvia de Jonge
Kwaliteitscoördinator
Haastere

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.