Debuco Advies

'We hadden er een goed gevoel bij'

Vier jaar geleden maakte Debuco Advies de overstap naar Bakker&Spees. Contractmanager Jan Jaap Tukker vertelt.

Jan Jaap Tukker is contractmanager/technisch manager bij Debuco Advies en houdt zich voornamelijk bezig met contractschrijven, directievoering en toezicht bij diverse overheden. Debuco Advies, dat dit jaar het tienjarig bestaan viert, is gespecialiseerd in onder meer contractmanagement van RAW en innovatieve contracten, technisch management, risicomanagement, en kostenramingen (PRI/SSK).

Keuze voor Bakker&Spees

Het was uit onvrede met hun toenmalige softwareleverancier dat Debuco enkele jaren geleden besloot om zich te oriënteren op een andere leverancier en uitkwam bij het pakket van Bakker&Spees. Na een demonstratie van de softwaremodules Bestek, Calculatie en SSK voor CIVIEL, waarbij ze vooral de export naar het SSK model een handige tool vonden, gingen ze overstag. 'We hadden er een goed gevoel bij, dus keken we elkaar aan en zeiden: laten we het gewoon doen!'

Flexibiliteit bij het huren van de software

Zo werden in totaal drie licenties aangeschaft en de overstap van de ene naar de andere leverancier bleek in de praktijk verrassend weinig om het lijf te hebben. Het pakket CIVIEL bleek een stuk gebruiksvriendelijker dan de vorige software, door onder andere de mogelijkheid voor koppelingen. Vorig jaar was er behoefte aan uitbreiding met een licentie RAW-Administratie en werd in eerste instantie gekozen voor huur voor een periode van zes maanden. Na verloop van tijd bleek koop toch de beste optie voor Debuco. Jan Jaap: 'Het is prettig dat Bakker&Spees flexibiliteit biedt en er niet direct een grote investering wordt gevraagd. Fijne bijkomstigheid van die huurconstructie is dat bij uiteindelijke koop van de software een aantrekkelijke korting wordt geboden.'

Persoonlijke benadering

In de krap vier jaar dat Debuco met CIVIEL werkt, waren er weinig belletjes naar de servicedesk nodig. 'Wel liepen we op een gegeven moment tijdens het werken tegen iets aan wat Bakker&Spees niet à la minute kon verhelpen en wat verder uitgezocht moest worden', blikt Jan Jaap terug. 'Natuurlijk ben je niet blij als je voor een belangrijke deadline zit, niemand zit op dubbel werk te wachten. Maar waar gehakt wordt vallen nu eenmaal spaanders en qua persoonlijke benadering springt Bakker&Spees er dan echt bovenuit.' Nog dezelfde week kwam accountmanager Wendy van Ombergen langsgereden om de kwestie door te spreken. In de eerstvolgende software-update bleek het issue gelukkig gecorrigeerd te zijn.

Training UAV-GC

Dat de contacten met Bakker&Spees goed zijn, blijkt ook uit het feit dat Jan Jaap vorig jaar werd ingehuurd om een training UAV-GC 2005 te geven op de locatie van Bakker&Spees. Er werd dankbaar gebruik gemaakt van de expertise van Jan Jaap om een aantal medewerkers bij te scholen.

Jan Jaap kijkt in zijn rol van directievoerder met tevredenheid terug op een complex saneringsproject dat onlangs is afgesloten. Hij heeft het als een voordeel ervaren om met behulp van de software de kosten goed in kaart te hebben. Dat voorkomt vervelende discussies. 'De GWW in kleinere projecten is over het algemeen vrij traditioneel en heeft nog wel een slag te maken qua digitalisering van bedrijfsprocessen, maar zal hoe dan ook "om" moeten. Alles uitprinten en scannen is anno 2019 zo achterhaald.'

Relevant product

CIVIEL

Of je nu een rotonde, een brug of een station bouwt, er is altijd veel uit te zoeken en te berekenen. En alles moet tot in de puntjes kloppen. Met CIVIEL maak je de dagelijkse details glashelder en hou je toch de grote lijnen in het oog.

Wij werken ruim 10 jaar met CIVIEL, voornamelijk met Calculatie. Het is echt een aanrader, het werkt prettig, het werkt goed, het werkt altijd, wat wil je nog meer?

Jacco Griekspoor
Hoofd Bedrijfsbureau
Griekspoor

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.