Business Rule Engine

De Bakker&Spees Business Rule Engine (BRE) maakt het mogelijk om rekenmodellen te maken die aansluiten op jouw specifieke bedrijfsvoering.

Business Rule Engine

De Bakker&Spees Business Rule Engine (BRE) maakt het mogelijk om rekenmodellen te maken die aansluiten op jouw specifieke bedrijfsvoering. Zo is een standaardberekening bijvoorbeeld:

hoeveelheid x prijs per eenheid = totaalbedrag.

Maar het kan ook voorkomen dat je drie totaalbedragen wilt hebben. Als je bijvoorbeeld gebruik maakt van kansberekeningen van een project dat pas over 10 jaar wordt uitgevoerd, dan wil je wellicht andere totaalbedragen zien:

- goedkopere versie (als prijzen over 10 jaar sterk dalen)
- meest waarschijnlijke optie
- duurste optie (als prijzen over 10 jaar sterk gestegen zijn)

Door het rekenmodel aan te passen en bepaalde % aan de opties te hangen, kun je nu op deze nieuwe manier gaan calculeren en heb je drie keer een totaalbedrag in beeld.

Deze rekenmodellen bestaan dus uit bedrijfsspecifieke regels (business rules) die wij gemakkelijk voor je kunnen aanpassen. In de toekomst kunnen organisaties dit ook zelf gaan aanpassen. De BRE is speciaal ontwikkeld om een grote mate van flexibiliteit in calculaties en rekenmodellen mogelijk te maken.