CALC Basis

Beginner

Ben je een nieuwe gebruiker van CALC dan is deze basistraining perfect voor je.

425
per persoon
Amstel 141F
1018 EP
Amsterdam

Tijdens de training

Tijdens deze training maak je kennis met de basis van CALC. Hoe werk je makkelijk en snel met de verschillende weergaven. Hoe configureer je je secties zodanig dat je overzicht houd in je kostenraming. Leer werken met verschillende calculatieniveau ’s en hoe stel je deze handig in.

We gaan natuurlijk ook in op het calculeren zelf, hoe onderbouw de opgestelde werkbeschrijvingen, hoe breng je structuur aan in je werkbeschrijvingen (WBS) en hoe structureer je de onderbouwing in heldere overzichten. Tot slot kijken en oefenen we met de stamgegevens. Hoe bouw je de stamgegevens op, waar moet je opletten en hoe sluit dit aan bij de eerder opgedane kennis over het calculeren in CALC.

Na de training

Na deze training weet je hoe je op verschillende niveaus kunt calculeren, hoe je opslagen kunt gebruiken, ben je bekend met de mogelijkheden binnen de sjablonen van CALC, ken je de beeld- en rapportage instellingen en ben je bekend met de niveaus en calculatiesets.

Onderwerpen

  • Gestructureerd een calculatie opbouwen
  • Calculeren met componenten, tarieven, werkpakketten, constructies en profielen;
  • Opslagen gebruiken;
  • Beeldinstellingen;
  • Rapportage instellingen;
  • Afdrukken van diverse kostenrapportages;
  • Stamgegevens;
  • Tips & Tricks

Voorkennis

Algemene kennis van het opstellen van kostencalculaties. Daarnaast is enige ervaring met Word en Excel gewenst.

Voor wie?

Cost-engineers bij (semi)-overheid, ingenieursbureaus, calculators en kostendeskundigen bij opdrachtnemers.

Niveau

Beginners.

 

 

Relevant product

CALC

Of je nu Life Cycle Costing analyses maakt, een eis uitrekent voor een UAV-GC-aanbesteding of gewoon een offerte met werkzaamheden en een prijs opstelt: CALC is geschikt voor elke berekening en elke branche.

Wij zijn Bakker&Spees

Grip op de zaak: dat is in 4 woorden wat onze software je geeft. Als je in de GWW werkt, maken we je bedrijfsvoering makkelijker en beter. We helpen je met persoonlijke service en deskundig advies. Zo kun jij de zaken efficiënter, eenvoudiger en plezieriger runnen.

We optimaliseren en innoveren onze producten continu, zodat jij steeds beschikt over de beste software met het oog op de toekomst. Daarbij zien we onszelf niet alleen als leverancier. Ons deskundig team helpt jou altijd de beste oplossing te vinden.